Stormet al-Qaida- soldater i dag

To ble drept og fem arabere ble tatt til fange da pakistansk politi havnet i en tre timer lang skuddveksling med bevæpnede menn i millionbyen Karachi i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet hadde fått tips om at det bodde mistenkelige personer i en leilighet i det femetasjes leilighetshuset i millionbyen Karachi, og rykket ut.

Politisjef Kamal Shah opplyser til nyhetsbyrået AP at to personer ble tatt til fange inne i leiligheten, mens flere personer flyktet opp på taket bevæpnet med Kalashnikov-geværer, halvautomatiske våpen og granater.

Der startet en tre timer lang skuddveksling med politiet.

Gatene ble raskt tømt for folk, butikkene stengte og vinduer og dører ble stengt i flere kvartaler mens skytingen pågikk.

Da det hele var over lå to døde igjen, i tillegg ble tre politioffiserer og to etterretningsagenter såret - to av dem alvorlig.

Knyttet til al-Qaida

En politimann forteller til nyhetsbyrået AP at de fant en bærbar pc og «litteratur» som knytter mennene til al-Qaida i leiligheten.

Ingen av dem skal være pakistanere, og pakistansk politi sier at de har nektet å opplyse sin nasjonalitet, men antar at de er arabere og afghanere.

En av dem skal ha ropt «Allahu Akbar», eller Gud er stor på arabisk da politimenn på nabotakene innstendig ba dem om å overgi seg.

Mens de bevæpnede mennene holdt ut på taket, jobbet kommandosoldater seg sakte oppover i bygningen.

Få minutter seinere kommer politiet ut med en røslig kar med krøllete hår med bind for øynene. Like etter var også sistemann tatt.

- al-Qaida-topp intervjuet i Karachi

Pakistansk politi kjemper hardt mot kriminelle krefter i Karachi, som støtter al-Qaida. Mange av terrornettverkets støttespillere skal også ha flyktet fra nabolandet til byen med ti millioner innbyggere da de amerikanske bombene begynte å falle over Afghankistan.

I forrige uke fortalte al-Jazeera-reporter Yosri Fouda at han intervjuet to av hovedmennene bak terrorangrepene mot USA i Karachi i juni i år. De to skal ha vært Kalid Shaikh Mohammed og Ramzi Binalshibh.

I januar ble den amerikanske journalisten Daniel Pearl tatt til fange og drept i Karachi. Fire menn ble dømt for kidnappingen og drapet, og en av dem var den britisk-fødte Ahmed Omar Saeed Sheikh. Han ble dømt til døden.

I mai gikk en bilbombe av i byen og drepte 11 franskmenn og tre pakistanere. I juni ble 12 pakistanere drept av en bilbombe utenfor det amerikanske konsulatet.

VOKTER: Denne politimannen lar ikke blikket vike fra toppen av bygningen.
SÅRET: En av de fem sårede politimennene blir ført bort.
STORMET HUSET: Til slutt stormet politi og militæret huset.
TATT: En av de minst fem som ble tatt til fange. To andre ble drept.
<B>SPARTE IKKE PÅ KRUTTET: På dette taket holdt de ut i tre timer i dag.