Stormet ambassader i Pakistan

Politiet brukte tåregass mot demonstranter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere tusen rasende demonstranter har rasert forretningskontorer, forsøkt å trenge seg inn i ambassader og havnet i kamper med politiet i Lahore og Islamabad i dag.

To personer er skutt og minst 11 skadd i opptøyene, melder AP.Protestene i dag skal være de verste i Pakistan siden striden om Muhammed-tegningene begynte.

Stormet Telenor-kontor

Flere vestlige forretninger ble angrepet i Lahore, og et av Telenors kontorer ramponert. Demonstrantene ødela også en kino. To forretningsbygg ble tent på, mer enn 200 biler ble ødelagt.

Politiet svarte med tåregass, og skjøt varselskudd mot demonstrantene. Et tykt lag av røyk fra brannene og tåregass la seg over byen, melder øyenvitner til AP.

De to drepte skal være skutt av en sikkerhetsvakt da de forsøkte å trenge inn en bank, ifølge innenriksminister Aftan Khan Sherpao.

Uroligheter i Islamabad

Politiet tok  bruk sterke midler ifor å jage vekk mellom 1000 og 1500 demonstranter som tok seg inn i det sterkt bevoktede og inngjerdede ambassadestrøket i Pakistans hovedstad Islamabad i morges.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.