Stormet banken

De to Securitas-vekterne holdt på med å tømme nattsafen i Sparebanken Nors filial i Grensen i Oslo sentrum da ruta til banken ble smadret. Vekterne løp i sikkerhet og etterlot seg 39 pengeposer som ranerne fikk med seg. Ranerne har fått med seg flere hundre tusen kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BRUKTE STANG: Med en halvannen meter lang jernstang knuste ranerne vinduet til banklokalet, før de stormet inn og truet til seg pengene fra Securitas-personalet.

MANGE VITNER: Støy fra ranet i Oslo sentrum i går kveld tiltrakk seg flere vitner, som har gitt politiet viktige opplysninger.

Bankfilialen der ranet skjedde ligger like ved restauranten Stortorvets Gjæstgiveri, midt i Oslo sentrum. En rekke personer var vitne til ranet klokken 2330 i går. Ranet var unnagjort på kort tid, trolig bare ett minutt. Politiet har dårlig signalement på ranerne. Det var i natt heller ikke klarlagt hva slags bil ranerne flyktet med. Politiet fikk forskjellige opplysninger fra vitner om hva slags bil det hadde vært, både Peugeot, Audi, Mercedes og BMW ble nevnt. Vitnene ga også forskjellige opplysninger om hvor mange ranerne var. Noen mente det bare var to, andre mente det var tre.

MANGE VITNER: Støy fra ranet i Oslo sentrum i går kveld tiltrakk seg flere vitner, som har gitt politiet viktige opplysninger.

Fryktet våpen

- Jeg så en mann som slo løs på vinduet til banken med en kraftig jernstang på halvannen meter. Mannen var maskert. Mannen som slo løs på ruta oppdaget meg og rettet metallrøret mot meg. Jeg fryktet det kunne være et våpen, og trakk meg tilbake rundt hjørnet, forteller et øyenvitne. Litt senere tittet han fram for å se hva som skjedde i banken. - Jeg oppdaget at en person sto på innsiden av den knuste ruta til banken. Han sendte ut flere små sekker/poser som en maskert person på utsiden tok i mot. Det var fort gjort. Så hoppet mannen på innsiden ut gjennom vinduet og løp mot en bil som sto på den andre siden . Det var to personer på utsiden og jeg mener det var en tredje person i selve bilen, fortalte vitnet, som kort tid etterpå ble kjørt til politihuset på Grønland for å avgi vitneforklaring.

Stakk av

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer