Stormet banken

De to Securitas-vekterne holdt på med å tømme nattsafen i Sparebanken Nors filial i Grensen i Oslo sentrum da ruta til banken ble smadret. Vekterne løp i sikkerhet og etterlot seg 39 pengeposer som ranerne fikk med seg. Ranerne har fått med seg flere hundre tusen kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUKTE STANG: Med en halvannen meter lang jernstang knuste ranerne vinduet til banklokalet, før de stormet inn og truet til seg pengene fra Securitas-personalet.


MANGE VITNER: Støy fra ranet i Oslo sentrum i går kveld tiltrakk seg flere vitner, som har gitt politiet viktige opplysninger.

Bankfilialen der ranet skjedde ligger like ved restauranten Stortorvets Gjæstgiveri, midt i Oslo sentrum. En rekke personer var vitne til ranet klokken 2330 i går. Ranet var unnagjort på kort tid, trolig bare ett minutt.
Politiet har dårlig signalement på ranerne. Det var i natt heller ikke klarlagt hva slags bil ranerne flyktet med. Politiet fikk forskjellige opplysninger fra vitner om hva slags bil det hadde vært, både Peugeot, Audi, Mercedes og BMW ble nevnt.
Vitnene ga også forskjellige opplysninger om hvor mange ranerne var. Noen mente det bare var to, andre mente det var tre.


MANGE VITNER: Støy fra ranet i Oslo sentrum i går kveld tiltrakk seg flere vitner, som har gitt politiet viktige opplysninger.

Fryktet våpen


- Jeg så en mann som slo løs på vinduet til banken med en kraftig jernstang på halvannen meter. Mannen var maskert. Mannen som slo løs på ruta oppdaget meg og rettet metallrøret mot meg. Jeg fryktet det kunne være et våpen, og trakk meg tilbake rundt hjørnet, forteller et øyenvitne.
Litt senere tittet han fram for å se hva som skjedde i banken.
- Jeg oppdaget at en person sto på innsiden av den knuste ruta til banken. Han sendte ut flere små sekker/poser som en maskert person på utsiden tok i mot. Det var fort gjort. Så hoppet mannen på innsiden ut gjennom vinduet og løp mot en bil som sto på den andre siden . Det var to personer på utsiden og jeg mener det var en tredje person i selve bilen, fortalte vitnet, som kort tid etterpå ble kjørt til politihuset på Grønland for å avgi vitneforklaring.

Stakk av


Da det singlet i glass forsto Securitas-vekterne at de ble ranet.
- De satte fra seg det de hadde i hendene og forsvant oppover i bygget, sier politibetjent Thor Røen til Dagbladet.

Masse penger


Vekterne så derfor aldri ransmennene, og ble aldri direkte truet av dem.
Vekterne satte fra seg hele innholdet i nattsafen. Politiet bekreftet i natt overfor Dagbladet at det dreier seg om 39 poser med penger. Ransutbyttet er derfor flere hundre tusen kroner.
Politiet fikk sent i natt tips om at to menn ble observert utenfor banken i går ettermiddag. De satt i en mørk Audi og observerte, mente vitnet.