Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stormet hovedkvarteret til islamistisk sekt

Over 100 islamister skal være drept i Nigeria.

VOLDSBØLGE: Arresterte medlemmer av Boko Haram sitter utenfor politistasjonen i Kano etter at en ny voldsbølge har rammet det nordlige Nigeria de siste dagene. Foto: AP/SCANPIX
VOLDSBØLGE: Arresterte medlemmer av Boko Haram sitter utenfor politistasjonen i Kano etter at en ny voldsbølge har rammet det nordlige Nigeria de siste dagene. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 100 islamister skal være drept etter at hæren i Nigeria angrep hovedkvarteret til den islamistiske sekten Boko Haram natt til torsdag.

Det oppsto harde kamper da hæren angrep en moské som tilhører islamistene i hovedstaden Maiduguri i delstaten Borno nord i Nigeria. En journalist fra AP telte rundt 100 drepte på stedet.

Angrepet skjedde etter at hæren hadde fått forsterkninger på 1.000 mann.

En av de drepte skal være sektens nestkommanderende, Bukar Shekau. Lederen Mohammed Yusuf skal imidlertid ha greid å komme seg unna sammen med rundt 300 sektmedlemmer.

Kampene pågikk fortsatt i morgentimene torsdag, forteller innbyggere i byen.

- Vi kan ennå høre lyden av lette og tunge maskingeværer, sier Mala Bukar til nyhetsbyrået AFP.

Andre forteller at de har sett mange Boko Haram-medlemmer flykte gjennom forstedene til byen. Flere av dem prøver nå å skjule tilhørigheten til sekten, som ofte blir omtalt som Nigerias Taliban.

- De stoppet for å barbere av seg håret og skjegget og byttet ut sine arabiske kjortler med jeans og T-skjorter. Deretter fortsatte de, sier Hamad Bulunkutu.

Den siste uroen i Nigeria har pågått siden søndag, da islamistene gikk til angrep på politistasjoner, kirker og offentlige bygninger i flere byer i Nord-Nigeria. Minst 300 er blitt drept i kampene og over 3.000 mennesker har flyktet fra sine hjem.


(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling