Stormet inn og drepte ti i dag

De kinesiske arbeiderne lå og sov i teltene i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyrået melder at minst ti personer ble drept i angrepet ved 01-tida natt til i dag lokal tid. Kineserne jobbet som bygningsarbeidere ved Jalaw Gir i Kunduz-provinsen 20 mil nord for hovedstaden Kabul.

Angrepet skal være det dødeligste siden Taliban-regimet ble styrtet.

Politisjef Mutaleb Beg i Kunduz sier at mellom seks og åtte angripere først skjøt ned og drepte en afghansk vakt før de stormet inn i leiren og åpnet ild mot teltene som de kinesiske arbeiderne lå og sov i.

- De døde i sengene, de fleste med mage- og hodeskader, sier politisjefen til nyhetsbyrået AP etter å ha besøkt åstedet.

Han opplyser at ti kinesere ble drept, men internasjonale observatører på stedet opplyser at elleve kinesere ble drept og ytterligere 16 skadd.

Talsmann for NATO-styrkene, Sean McFetrich, sier at rapportene fra sykehusene tyder på at dødstallene trolig vil stige.

Politisjef Beg sier at ingen foreløpig er pågrepet for angrepet, men spekulerer i om det kan være soldater fra tidligere statsminister Gulbuddin Hekmatyars støttespillere som gjennomførte udåden.

Politisjefen sier at området er tilholdssted for Hekmatyars Hezb-e Islami-miilts, som har slått seg sammen med Taliban-kjempere for å kaste Hamid Karzais USA-støttede regjering.

Kunduz regnes som en fredelig provins i Afghanistan, og angrepet kan tyde på at militante opprørere er i gang med en større opptrapping. Også Badhis-provinsen, hvor den norske legen Egil Kristian Tynæs ble drept var regnet som et roligere hjørne av Afghanistan.

Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua sier at rundt 100 kinesiske bygningsarbeidere er i Kunduz, og at de fleste av dem kom til Afghanistan for to dager siden. De ti drepte skal være ansatte i China Railway Group.

Politiet opplyser at leiren som kineserne bodde i var voktet av to vakter, men at bare en av dem var bevæpnet.

- Vi ba dem styrke vaktholdet, men de sa at de skulle ordne det senere. Det var en stor tabbe, sier politisjefen i Kunduz.