Stormet presidentpalasset - vant makten

Statskupp lyktes på Madagaskar.

STORMER PALASSET: Soldater stormer presidentpalasset. Opposisjonsleder Rajoelina vant til slutt makten på Madagaskar. Foto: Kim Ludbrook/EPA/Scanpix
STORMER PALASSET: Soldater stormer presidentpalasset. Opposisjonsleder Rajoelina vant til slutt makten på Madagaskar. Foto: Kim Ludbrook/EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Opposisjonsleder Andry Rajoelina sier nå at han har overtatt makten på Madagaskar, og at minst åtte medlemmer av regjeringen har gått av.

Talsmenn for president Marc Ravalomanana bekrefter ifølge BBC at presidenten har gitt fra seg makten.

Ifølge NTB sa Rajoelina på et folkemøte i dag sa at ministrene hadde levert inn sine avskjedssøknader til ham - og ikke til presidenten.

Stor støttePresidenten var på det tidspunktet fortsatt landets leder.

Omlag 10 000 mennesker hadde møtt opp for å høre Rajoelina tale.

De fremmøtte ropte taktfast «president, president» mens opposisjonslederen talte.

Isolert presidentIfølge CNN har president Marc Ravalomanana oppholdt seg i sin residens sør for hovedstaden Antananarivo. Inntil det siste hevdet han at han fortsatt hadde støtte blant folket, og uttalte på søndag at han ikke aktet å gi fra seg styringen av landet.

Tilhengere dannet en mur rundt residensen, klare til å beskytte sin president.

Soldater tok igår ettermiddag kontroll over presidentpalasset i sentrum av Madagaskars hovedstad Antananarivo, ifølge flere nyhetsbyråer.Soldatene har blant annet trengt seg inn på kontoret til president Ravalomanana.EksplosjonerSoldater og stridsvogner omringet først presidentpalasset, hvorpå det kunne høres to kraftige eksplosjoner.Øyenvitner opplyste at to stridsvogner ødela inngangen til palasset og kjørte inn på eiendommen.Madagaskars hærsjef, Andre Ndriarijaona, sa igår at 99 prosent av landets væpnede styrker stiller seg bak opposisjonsleder Andry Rajoelina, som samme dag ba hæren om å arrestere presidenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer