Stormet regjeringens kontorer

Flere hundre ubevæpnede demonstranter stormet regjeringens kontorer i Kirgisistans hovedstad Bisjkek fredag. Demonstrantene er sinte fordi kandidaten de støtter er blitt nektet å delta i presidentvalget i juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En menneskemengde på rundt 2.000 personer samlet seg utenfor regjeringens hovedkvarter og begynte å rope slagord til støtte for Urmat Baryktabasov.

Han ble nektet å registrere seg som kandidat til presidentvalget neste måned fordi myndighetene i Kirgisistan hevder de har bevis for at Baryktabasov har vært statsborger i nabolandet Kasakhstan.

Etter hvert tvang mange av demonstrantene seg forbi om lag 50 politimenn og 20 personer fra nasjonalgarden og inn i bygningen.

 De flere hundre demonstrantene ble senere jaget ut igjen. Da de startet da å kaste stein mot departementsbygningen, skjøt politiet med tåregass mot menneskemengden.

Tidligere denne uken brøt det ut voldeligheter i den sørlige kirgisiske byen Osj da sikkerhetsstyrker åpnet ild på et marked der kjøpmenn krevde rettferdige markedspriser. I bataljen ble sju personer ble skadet, to alvorlig.

Valget ble satt til 10. juli etter at Askar Akajev, president i Kirgisistan i mange år, ble tvunget til å gå av.

(ANB-AP)

Foto: SCANPIX/AP
Foto: SCANPIX/AP Vis mer