Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stormet scenen

- Dette var oppriktig skremmende.

STORMER SCENEN: Flere personer stormet scenen under Joe Bidens supertirsdag-tale i California. Video: Nicolai Eriksen og Øistein Norum Monsen/Dabladet. Vis mer

LOS ANGELES, CALIFORNIA (Dagbladet): I noen få sekunder brøt det ut fullstendig kaos på Bidens valgvake da to kvinner med plakater stormet scenen. Overbevisende vekterinnsats fra Bidens kone Jill og søster Valerie, sørget for at demonstrantene ikke nådde den tidligere amerikanske visepresidenten.

Må ta sikkerheten på alvor

Kvinnene ropte «let dairy die», og målet var tilsynelatende å spre et budskap om å legge ned meieri-industrien.

Men demonstrantene ble resolutt tatt hånd om av sikkerhetsvaktene til den tidligere visepresidenten.

Tidligere pressesekretær for Barack Obama, Robert Gibbs, mener man nå må ta sikkerheten til Biden og Sanders på alvor.

- Bernie Sanders og Joe Biden trenger beskyttelse fra Secret Service. Det som skjedde i kveld var oppriktig skremmende, sier Gibbs på MSNBC.

- De bør få beskyttelse fra Secret Service i løpet av de neste 24-48 timene.

Det var et beskjedent antall politifolk til stede i forbindelse med arrangementet i Los Angeles.

Det ble ikke gjennomført noen form for kontroll av vesker/sekker, eller av folkene som gikk inn og ut. Media ble heller ikke avkrevd identifikasjon.

MED BIDEN: Den kjente komikeren Keegan-Michael Key fra Saturday Night Live (SNL) håper Biden vil fortsette i Obamas ånd. Reporter: Nicolai Eriksen. Video: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

- Føles bra!

Biden var også raskt tilbake på sporet med å feire de overbevisende supertirsdag-resultatene.

- Det føles bra, sier Joe Biden til Dagbladet natt til onsdag.

For en uke siden var den tidligere visepresidentens valgkamp nærmest dødsdømt i amerikansk presse.

Ytterst få hadde troen på at Biden, som ble beskrevet som både energiløs og lei, skulle klare å først kapre - for så å snu skuta kaptein Bernie Sanders styrte.

Men etter en knusende seier i Sør-Carolina i helgen, var det plutselig Barack Obamas gamle kompis «alle» snakket om.

FORNØYD: Joe Biden, tidligere visepresident, nå presidentkandidat, var fornøyd med utfallet av "supertirsdagen". Reporter: Nicolai Eriksen. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer

Det var også tydelig da Biden entret scenen til euforisk stemning under valgvaken i Los Angeles tirsdag kveld amerikansk tid.

- Det er ikke uten grunn at de kaller det supertirsdag, sa den smørblide 78-åringen til publikum

For denne supertirsdagen hadde utvilsomt blitt en super tirsdag for Biden.

- For bare noen dager siden hadde pressen og kommentatorene erklært denne kampanjen død, sa Biden og pekte på den enorme snuoperasjonen han startet i Sør-Carolina.

Tre små dager seinere kunne han konkludere:

- Vi er absolutt i live.

DEMONSTRASJON: Flere personer stormet scenen under Joe Bidens supertirsdag-tale i California. Video: Nicolai Eriksen og Øistein Norum Monsen/Dabladet. Vis mer

- Denne kampanjen skal sørge for at president Trump må pakke sammen sakene sine, fortsatte Biden til vill jubel fra de frammøtte.

I tur og orden kom meldingene tirsdag kveld om at Biden hadde vunnet i Virginia, Nord-Carolina, Alabama, Oklahoma, Tennessee, Minnesota, Massachussets og Arkansas.

Hovedkonkurrenten Bernie Sanders hadde ved 6-tida onsdag morgen sikret seg hjemstaten Vermont, samt Colorado og Utah.

Kamp i Texas

Fortsatt er det usikkert hvem som stikker av med seieren i delstaten Maine, hvor det i skrivende stund er ekstremt jevnt mellom Biden og Sanders.

Langt mer spenning er imidlertid knyttet til de to gigantstatene Texas og California. Her skal henholdsvis 228 og 415 delegater deles ut.

Mens Bernie Sanders er ventet å gjøre storeslem i California, som alene står for 10 prosent av det totale antallet delegater, er det for øyeblikket dødt løp mellom de to godt voksne herrene i Texas.

Da nær 60 prosent av stemmene var talt opp, ledet Joe Biden med rundt 20 000 stemmer foran Sanders på en solid andreplass.

Hele Norges coronakart