Stormet sykehus for å se «mirakelbaby»med to hoder

Far i Bangladesh: - Synd på henne fordi jeg er fattig.

 TO HODER - NORMAL KROPP:  Jentebabyen med to hoder et døgn etter at hun kom til verden onsdag i Bangladesh på et sykehus i Brahmanbaria, 120 kilometer øst for hovedstaden Dhaka - dit jenta nå er overført til intensivavdelingen på landets største sykehus. Hun blir behandlet for pustevansker. Foto:  AFP/NTB Scanpix.
TO HODER - NORMAL KROPP: Jentebabyen med to hoder et døgn etter at hun kom til verden onsdag i Bangladesh på et sykehus i Brahmanbaria, 120 kilometer øst for hovedstaden Dhaka - dit jenta nå er overført til intensivavdelingen på landets største sykehus. Hun blir behandlet for pustevansker. Foto: AFP/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En jentebaby som onsdag ble født med to hoder, blir nå behandlet for pustevansker på intensivavdelingen på det største sykehuset i Bangladesh' hovedstad Dhaka.

Fødselen skjedde på et lokalsykehus i Brahmanbaria 120 kilometer øst for Dhaka, og tusener av mennesker strømmet til sykehuset etter rykter om at det var født en «mirakelbaby».

Babyer med fysiske abnormiteter blitt sett på som guder i land som India og Bangladesh.

Eieren av Standard Hospital of Total Healthcare, der jenta ble født med keisersnitt, sier til nyhetsbyrået AFP at jenta har ett sett med vitale organer og samme lemmer forøvrig som en vanlig baby.

Sykehuset har ikke oppgitt vekt og lengde, men utfra bildet av den nyfødte ser det ut som babyen har en normal kroppsstørrelse.

- Det er bra at babyen er overført til Dhaka. Ellers kunne det blitt vanskelig å kontrollere den store folkemengden som har kommet hit, sier sykehuseieren.

Far: - Ærefrykt
Jentas far, Jamal Mia, uttaler seg også villig til nyhetsbyrået.

- Da jeg så babyen, ble jeg grepet av ærefrykt. Hun spiser med to munner og puster med to neser. Jeg takker Allah for at både hun og mor fortsatt har det bra, sier han.

Far sier likevel han synes synd på datteren - fordi han selv er en fattig gårdsarbeider som ikke tjente nok til å forsørge kona før de fikk en datter som trolig få spesielle behov - dersom hun overlever.

Siamesiske tvillinger er svært sjeldent  over hele kloden - men mer vanlig i Asia og Afrika enn på andre kontinenter.

Mangelfull statistikk viser at en av fire overlever, avhengig av hvilke organer soim er unormale.

Forrige gang det ble født et barn med to hoder i Bangladesh, var en guttebaby i 2008. Han døde.

150 000 ville se
Fødselen til den 5,5 kilo tunge gutten skjedde på et sykehus i Kesobspur, om lag 100 kilometer fra Dhaka.

Anslagsvis 150 000 mennesker strømmet til for å få et glimt av gutten, som av sikkerhetsmessige årsaker ble overført til et sykehus i hovedstaden, der han seinere døden.

Den siste, offentlig kjente fødselen til siamesiske tvillinger i Norge, skjedde i Fredrikstad i 2004. Da var det om lag 20 år siden forrige gang.