Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stormet sykehus med Al-Qaida-soldater

De seks Al-Qaida-medlemmene hadde forskanset seg i et sykehus, men ble drept da amerikanske soldater stormet sykehuset. Amerikanske myndigheter tror at bin Laden fremdeles lever.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trefningene mellom de amerikanske soldatene og Al-Qaida-medlemmene skjedde i Kandahar i dag morges. Al-Qaida-soldatene har vært på flukt fra de amerikanske troppene i flere måneder, og har sannsynligvis gjemt seg i en fløy i Mir Weis-sykehuset i utkanten av Kandahar siden desember.

Angrep med granater

Amerikanske og afghanske styrker gikk i dag til angrep på sykehuset der bin Ladens hjelpere hadde forskanset seg. Fra før har troppene stoppet vanntilførselen inn til sykehuset og nektet legene som jobber der å gå inn på området.

Skytingen skal ha vart i nærmere tolv timer, ifølge nyhetsbyrået AP. CNNs reporter i Kandahar bor rett ved sykehuet og forteller at amerikanske soldater krøp på utsiden av sykehuset og at han hørte lyden av skyting i fløyen der Al-Qaidas medlemmer hadde forskanset seg.

Ifølge CNN har de beleirede mennene fått flere tilbud om å overgi seg, men har sverget på aldri å bli tatt i live. Til slutt kastet amerikanske soldater 16 granater inn gjennom vinduene i sykehuset.

Alle de seks tungt bevæpnede Al-Qaida-medlemmene skal være drept. Det er uklart om de ble drept i trefningene eller om flere av dem begikk selvmord for å unngå å bli tatt til fange.

Enkelte kilder hevder at det kan ha vært sju Al-Qaida-soldater i sykehuset.

- bin Laden lever

Siden angrepene startet i oktober, har det vært spekulert i om Osama bin Laden fremdeles lever eller om han er drept i bomberegnet. Pakistans president Pervez Musharraf har offentlig sagt at han tror bin Laden er død, enten i bombeangrepene eller fordi Al-Qaida-lederen lider av en nyresykdom som trenger konstant behandling. Musharraf tror rett og slett ikke at bin Laden, som har vært på flukt etter massedrapene i september, har hatt tid til å få behandling og at han derfor må være død.

Men amerikanerne tror nå at den alvorlig nyresyke terror-sjefen fremdeles er i live.

- Vi vet at han er på flukt. Jeg vet ikke at han lever, men jeg tror tilfeldigvis at han gjør det, sier Andrew Card i Det Hvite Hus.

Visepresident Dick Cheney tror det samme.

- Hvis han var død, så hadde vi sett flere tegn på det enn vi har fått. Det hadde det vært større uro om fremtiden innad i Al-Qaida, sier han til amerikanske aviser.

GJEMMESTED:</B> To kvinner går forbi Mir Weis-sykehuset som har vært gjemmested for flere Al-Qaida-medlemmer etter at Taliban trakk seg ut av Kandahar i desember.
Hele Norges coronakart