Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stormet Tampa

Om lag 20 tungt bevæpnede personer stormet lasteskipet «Tampa».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dramaet utspant seg i havna i Los Angeles 27.september i år. Det var amerikanske sikkerhetsstyrker som gjennomførte havnekontroll i Los Angeles.

Kroppsvisitert

Det norske lasteskipet lå til kai i Long Beach ved Los Angeles i USA. Skipet skulle blant annet losse bilder og landbruksmaskiner. I det rampa for lasting og lossing gikk ned, stormet det om lag 20 tungt bevæpnede og uniformerte personer over rampa. Ingen identifiserte seg. Så ble mannskapet om bord beordret opp i messa. Kaptein Ove Øvergård ble fratatt radioen og kommandoen over skipet. I tre timer endevendte sikkerhetsstyrkene båten. Enkelte av mannskapet ble kroppsvisitert.

Aksepterer ikke

Rederiet Wilh. Wilhelmsen mener de amerikanske styrkene begikk et overgrep.

- Vi aksepterer at USA har strenge regler, men vi aksepterer ikke at de ikke identifiserer seg og forteller hvilket oppdrag de har, sier styreleder Wilhelm Wilhelmsen til NRK. Selv mener amerikanske myndigheter sier de gjorde alt korrekt.

Mange vil huske «Tampa» fra de dramatiske flyktningedramaet for tre år siden. Da havnet skipet i en storpolitisk konflikt. Skipet tok ombord 400 afghanske flyktningar utenfor kysten av Australia. Arne F. Rinnan ble folkehelt i Norge, og blant annet utnevnt til Ridder av 1. klasse for sin innsats.

«Tampa» går mellom New Zealand-USA og Europa.

HELT: Mange vil huske den tidligere kapteinen Arne Rinnans heltemodige innsats i flyktningedramaet. Nå heter kapteinen Ove Øvergård og han ble fratatt kontrollen over skipet da det lå i havn i Los Angeles.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media