Stormet TV-kanaler

De dødelige opptøyene i Irak eskalerer. Nesten 100 personer er drept så langt.

VOLDELIG: Dødstallene vokser etter de voldelige sammenstøtene mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Irak. Foto: AP Photo/Hadi Mizban
VOLDELIG: Dødstallene vokser etter de voldelige sammenstøtene mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Irak. Foto: AP Photo/Hadi Mizban Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Nesten hundre personer er drept i opptøyene i Irak de siste dagene, ifølge landets parlamentariske menneskerettighetskommisjon, melder BBC.

Lørdag var den femte dagen med sammenstøt, og sikkerhetsstyrker skal ha skutt mot demonstrantene, og bilder fra situasjonen viser nesten krigsliknende tilstander i Bagdad og flere andre områder. Ifølge AP skal sikkerhetsstyrkene ha skutt og drept minst 19 demonstranter lørdag.

Stormet TV-kanaler

Midt i kaoset stormet også væpnete og maskerte menn inn i tre TV-kanaler i Bagdad. Mennene kom i svarte biler og var kledd i svart da de stormet inn i redaksjonslokalene til Al-Arabiya. Ifølge kanalens Bagdad-korrespondent, Majed Hamid, skal de ha banket om ansatte og ødelagt utstyr før de forsvant fra stedet.

Væpnete menn skal også ha angrepet redaksjonslokalene til TV-kanalene Dajla og NRT, melder AP.

Demonstrantene har tatt til gatene for å protestere mot skyhøy arbeidsledighet, dårlige offentlige tjenester og korrupsjon.

Det hele blir sett på som den første store testen for statsminister Adel Abdel Mahdi ett år etter at han kom til makta. Så langt har myndighetene svart med portforbud og å stenge ned internett. Sikkerhetsstyrkene løsnet også skarpe skudd og brukte tåregass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer