Stormet ut - midt på motorveien

En dramatisk video viser hendelsen som førte til at en mann nå er siktet for uaktsom kjøring på E6.

STORMER UT: Thomas Solenes (28) fikk en ubehagelig opplevelse på E6 ved Tiller. Politiet bekrefter at en person er siktet etter hendelsen. Video: Thomas Solenes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Trøndelag etterforsker nå en hendelse på E6 ved Tiller den 14. april. De har også tatt ut siktelse mot en av de involverte.

Klokka var cirka 17.40, og Thomas Solenes (28) skulle kjøre sin Tesla ut på motorveien da han fikk problemer med en blå personbil foran.

Solenes' bil har installert kameraer, som fanget det som skjedde videre.

Se den dramatiske hendelsen i videoen over.

- Jeg lå bak den lille bilen på rampen på vei inn på E6 ved Tiller. Da jeg kom opp på motorveien, la jeg meg i venstre felt for å kjøre forbi, men da la han seg foran meg igjen. Jeg signaliserte med lysene, men han gjorde da en såkalt «brake check», altså å bremse opp for så å gasse på igjen, sier Solenes til Dagbladet.

- Da det åpnet seg opp i høyre felt, la han seg på sida av meg og signaliserte med å vinke at han ville at jeg skal kjøre av veien, etter ham. Så kastet han seg rett foran meg, og bråstoppet, hevder 28-åringen.

- Stormet ut

Solenes sier at han måtte dobbeltsjekke etterpå at han ikke hadde truffet den andre bilføreren bakfra.

- Det var mye biler på veiene, og vi kjørte i 80-sonen. Det var bare så vidt bilen bak meg fikk kastet seg ut i det andre feltet, for å unngå sammenstøt, hevder 28-åringen.

Samtidig fortsatte dramaet med bilføreren foran, ifølge Solenes.

- Mannen i bilen foran stormet ut, og løp bak til bilen min. Han rev i døra, og hamret mot vinduet mitt mens han ropte. Jeg fikk ikke helt med meg hva han sa, men det var «hva feiler det deg?!».

- Så gikk mannen inn i bilen sin igjen, og kjørte videre, sier Solenes.

- TULLING: Gunnar Nygaard var ute og kjørte på E134 da dette plutselig skjedde. Vis mer

Fulgte etter

Han forteller at han på dette tidspunktet kontaktet politiet. I tillegg kjørte han selv etter den andre bilføreren til han ble stoppet av politiet.

- Det ble litt katt og mus. Jeg kjørte etter ham i ca. én mil, sier han, og legger til:

- Jeg skalv godt etterpå.

Solenes har i ettertid anmeldt forholdet.

- Jeg var hos politiet mandag, og viste dem denne videoen, som er tatt opp av Teslaens alle fire vinkler. Jeg ble avhørt, men de kunne ikke gi meg noe nytt om saken, sier han.

Politiet: - Stort skadepotensial

Politiadvokat Anette Strøm Røsholdt ved Trøndelag politidistrikt bekrefter til Dagbladet at de er kjent med saken.

- Saken er anmeldt, og vi har etterforsket denne. Hendelsen framstår som svært kritikkverdig og belagt med et stort skadepotensial, sier Strøm Røsholdt.

Hun opplyser videre at det er tatt ut siktelse mot føreren av den blå bilen.

- Føreren av den blå personbilen er gitt status som siktet for overtredelse av veitrafikkloven § 3 – uaktsomt kjøring, sier hun.

Politiadvokaten bekrefter også at politiet er kjent med at hendelsen ble filmet og at videoen er en del av bevismaterialet.

VILLMANNSKJØRING: En bilfører er tiltalt for å ha kjørt i 210 km/t gjennom Soknedalstunnelen i september 2020. Villmannskjøringen ble filmet og publisert på nett. Video: Politiet / Christian Roth Christensen / Dagbladet TV Vis mer

- Godt det gikk bra

På spørsmål om det var noe han gjorde, sett i ettertid, som kan ha forårsaket sinnet hos den andre bilføreren, svarer Solenes:

- Ikke egentlig. Hadde jeg opplevd at jeg presset meg fram, så hadde jeg satt på nødblinken for å beklage.

Han legger til:

- I ettertid er jeg litt sint med tanke på at han risikerte livet til dem på veien. Slik burde ikke et voksent menneske oppføre seg. Det er godt det gikk bra.

Dagbladet har vært i kontakt med den siktede bilføreren. Han ville først ikke å kommentere saken. Etter at saken ble publisert ønsket han imidlertid å legge til at det var gestikulering og tuting fra Solenes i forkant av stansen, som førte til at det «kortsluttet» for ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer