Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stormet ut fra kaosmøte

Både Nancy Pelosi og Donald Trump anklager hverandre for å ha hatt et sammenbrudd under et møte i Det hvite hus. Kilder forteller hva som skal ha skjedd bak de lukkede dørene.

- BE FOR HAM: Ifølge Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, hadde Trump «et sammenbrudd» i et møte onsdag kveld. Nå forteller hun at hun kommer til å be for helsa hans. Video: CNN Vis mer

Onsdag kveld møttes president Donald Trump og Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, for første gang siden riksrettsprosessen ble igangsatt.

Det endte med at Pelosi og andre demokratiske kongressrepresentanter stormet ut fra møtet som fant sted i Det hvite hus.

I løpet av natta har begge anklaget hverandre for å ha hatt et sammenbrudd.

BENEKTER: Donald Trump benketer at han ga Tyrkias mektige leder Recep Tayyip Erdogan «grønt lys» til å gå inn i Syria. Foto: CNN Vis mer

Oppsiktsvekkende scener

Overfor Washington Post og New York Times forteller kilder som var til stede under møtet om de oppsiktsvekkende scenene som skal ha utspilt seg bak lukkede dører.

Republikanerne og Demokratene møttes for å diskutere situasjonen i Nord-Syria onsdag kveld.

Tre personer som var til stede under møtet hevder at stemningen ble trykket da Demokratenes mindretallsleder i Senatet, Chuck Schumer, leste opp uttalelser fra tidligere forsvarsminister Jim Mattis.

Denne uka advarte Mattis mot USAs tilbaketrekking i Syria. I et intervju med NBC sa han at «dersom USA ikke opprettholder presset, så vil IS reetablere seg».

Videre skal Trump ha avbrutt Schumer og kalt Mattis for «verdens mest overvurderte general» og sagt at han «ikke er tøff nok». Trump skal også ha sagt at han bekjempet IS på én måned.

Deretter tok Pelosi ordet, ifølge New York Times. Hun skal ha sagt til Trump at Russland, som støtter regjeringsstyrkene i Nord-Syria, «alltid har ønsket seg fotfeste i Midtøsten».

KRITIKK: USAs førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

Opphetet ordveksling

Så skal hun ha sagt til Trump at «alle dine veier leder til Vladimir Putin». Ifølge avisas kilder, skal dette ha ledet til en opphetet ordveksling:

- Jeg hater IS mer enn dere, skal Trump ha sagt til Pelosi.

- Det vet du ikke, skal hun ha svart.

- Du er bare en politiker, skal Trump ha sagt.

- Noen ganger skulle jeg ønske at du var det, skal Pelosi ha replisert.

Videre skal Schumer ha sagt til Trump at det ikke er nødvendig å kalle hverandre navn.

- Er det et dårlig navn, Chuck? skal Trump ha spurt før han angivelig skal ha snudd seg mot Pelosi:

- Du er ikke en politiker. Du er en 3. klasse-politiker.

Pelosi skal deretter ha reist seg, men satt seg ned igjen. Så skal kongressrepresentant Steny Hoyer ha sagt at det var på tide å dra.

- Ha det bra. Vi ses ved valgmålingene, skal Trump ha sagt.

RIKSRETT: Demokratene begynner prosessen for å stille USAs president Donald Trump for riksrett. Video: Dagbladet Vis mer

- Sammenbrudd

Etter møtet sa Schumer til frammøtte reportere at de forlot møtet fordi Trump fikk et sammenbrudd.

- Han var frekk, særlig mot Pelosi. Hun beholdt roen, men han kalte henne en tredjerangs politiker. Det var en fæl tirade som ikke var basert på fakta, sa han ifølge Washington Post.

Pelosi korrigerte Schumer og sa at Trump kalte henne en «3. klasse-politiker».

- I dag ble vi dessverre vitne til at presidenten hadde et sammenbrudd, sa Pelosi.

Tidligere onsdag samlet et flertall i Representantenes hus seg om en resolusjon som fordømmer Trumps tilbaketrekking av styrker i Syria. Pelosi sa at hun tror at Trump var «oppskaket» på grunn av dette.

Slår tilbake

På Twitter slår Donald Trump tilbake.

- Nancy Pelosi trenger hjelp raskt! Enten er det noe feil i topplokket hennes, eller så liker hun rett og slett ikke det fantastiske landet vårt.

- Hun hadde et totalt sammenbrudd i Det hvite hus i dag. Det var veldig trist å se på det. Be for henne. Hun er en veldig syk person!

Videre deler Trump tre bilder fra møtet. Ett av Pelosi og Schumer med teksten: «Tror dere at de liker meg?».

Ett av at Pelosi står oppreist og gir Trump en pekefinger med teksten: «Nervøse Nancys ustabile sammenbrudd».

Og et siste av forsamlingen med teksten: «De ineffektive Demokratene Pelosi og Schumer stormet ut fra kabinettrommet».

Forbløffet over Pelosi

Pressekvinne i Det hvite hus, Stephanie Grisham, mener at presidenten oppførte seg bra under møtet.

- Presidenten var avmålt, besluttsom og holdt seg til fakta. Pelosis beslutning om å storme ut var forbløffende, men ikke overraskende, sier hun og tilføyer:

- Pelosi hadde ingen intensjon om å bidra i dette viktige møtet som omhandlet en nasjonal krise. Mens Demokratene valgte å storme ut og stille seg foran kamera for å sutre, valgte alle andre til stede under møtet å bli værende i rommet for å utrette et arbeid for landet vårt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media