Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stormfullt fyrverkerisalg

Norges største fyrverkeriimportør tråler værmeldingen etter lyspunkter, mens konkurrenten tror på nytt rekordår.

 Væravhengig:  Fyrverkeriimportørene er bekymret for det dårlige været.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Væravhengig: Fyrverkeriimportørene er bekymret for det dårlige været. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar): I går ble lunten for årets fyrverkerisalg tent. I løpet av fem dager, i noen regioner to dager, skal årets omsetning berges. Hos Norges to største fyrverkeriimportører sjekkes værmeldingene oftere enn hos de fleste, skriver Finansavisen.

- Vi er bekymret for været.

Daglig leder Bjørn Tore Bergmann hos Norges største fyrverkeriimportør, Festival Fyrverkeri, sier til Finansavisen at han har saumfart det som er av værmeldinger for å finne lyspunkter.

- Hele årsomsetningen gjøres nå. Fyrverkerisalg er risikabelt og vi er avhengig av godt vær for et godt salg. Nyttårsaften er den beste salgsdagen vår, og med et nogenlunde vær, drømmer vi om at det blir like bra som i fjor.

De siste årene har det ifølge Finansavisen vært god butikk for Kristiansand-bedriften, som i fjor solgte fyrverkeri for over 50 millioner kroner. Det holdt til rekord. På bunnlinjen sto det igjen drøyt 3,6 millioner kroner.

Flere nyheter Røft Halloween-knep - truet til seg godteri med softgun Flere døde da fyrverkerifabrikk eksploderte Fyrverkeri utløste alarm ved Det hvite hus