Stormløp mot biodieselavgiften og Stoltenberg

Opposisjonen er sikker på at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har brukt trusler om kabinettsspørsmål for å få vedtatt forslag om avgift på biodiesel.

TRUET HAN REGJERINGSPARTNERNE? Stoltenberg ble presset av opposisjonen i kveld. 
Foto: Leif R Jansson / Scanpix
TRUET HAN REGJERINGSPARTNERNE? Stoltenberg ble presset av opposisjonen i kveld. Foto: Leif R Jansson / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Opposisjonen er sikker på at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har brukt trusler om kabinettsspørsmål for å få vedtatt forslag om avgift på biodiesel.

I finansdebatten i Stortinget torsdag nektet statsministeren å svare på spørsmål om han hadde stilt internt kabinettsspørsmål i regjeringen på den kontroversielle avgiften på biodiesel.

Det var Senterpartiets finanspolitiske talsmann Per Olaf Lundteigen som fikk de parlamentariske lederne i opposisjonspartiene til å få vann på mølla. Han etterlot seg et stort spørsmål i stortingssalen da han sa at han kom til å stemme for en avgift han er imot, fordi alternativet var en regjering ledet eller støttet av Høyre.

Partilederne i opposisjonen tolket ham sterkt i retning av at statsminister Jens Stoltenberg hadde lagt regjeringens eksistens i potten for å få gjennom viljen sin.

Hadde statsministeren virkelig stilt et internt kabinettsspørsmål på denne saken, ville opposisjonslederne vite, og tok i bruk store ord utenfor stortingssalen: Maktmisbruk og maktarroganse, sa Siv Jensen (Frp) og Trine Skei Grande (V).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer