PÅGREPET: Nyhetsbyrået AP melder at Michael Avenatti er blitt pågrepet, mistenkt vold i nære relasjoner. FOTO: Mark Ralston / AFP / NTB Scanpix
PÅGREPET: Nyhetsbyrået AP melder at Michael Avenatti er blitt pågrepet, mistenkt vold i nære relasjoner. FOTO: Mark Ralston / AFP / NTB ScanpixVis mer

Stormy Daniels-advokat pågrepet

Michael Avenatti skal ifølge nyhetsbyrået AP ha blitt pågrepet, mistenkt for vold i nære relasjoner.

Advokaten til Stormy Daniels, Michael Avenatti, har blitt pågrepet etter anklager om at han har utøvd vold i nære relasjoner, sier politikilder til nyhetsbyrået AP.

Politiet skal ha rykket ut til meldinger om hendelsen tirsdag, men gikk ikke til pågripelse av Avenatti før onsdag.

Advokaten ble for alvor kjent i starten av året, som advokaten til den tidligere pornoskuespilleren Stormy Daniels. Klienten hevder å ha hatt sex med Trump i 2006, og anklager ham for å ha betalt henne 130 000 dollar for å tie.

Vurderer å stille til valg

Det har ført til spekulasjoner om at Donald Trump i løpet av valgkampen gjorde seg skyldig i ulovlig valgkampbidrag.

Presidenten har hele tiden benektet påstandene om at han har hatt sex med Daniels, og hevder at han ikke visste om utbetalingen på forhånd.

Han har innrømt at han i ettertid fikk vite at hans tidligere advokat Michael Cohen utførte betalingen, og har sagt at han har betalt tilbake summen som ble brukt.

Som Daniels advokat, har Avenatti markert seg som en av de største Trump-kritikerne. Han har også avslørt at han vurderer å stille til valg i 2020.

I sommer ble også Avenattis klient, Daniels, pågrepet. Det skjedde på en strippeklubb etter at hun skal ha latt tilskuere ta på henne. Politiet har seinere frafalt siktelsen.

Avenatti sa først at det var en felle og at det var politisk motivert, mens politiet hevdet at de rutinemessig gjennomfører denne type oppdrag.