- Storoffensiv like om hjørnet

Et større angrep mot de sjiamuslimske opprørerne i Najaf er nær forestående, ifølge en talsmann for innenriksdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Et større angrep vil bli iverksatt raskt for å få slutt på kampene i Najaf, sa talsmann Sabah Kadhim søndag.

Militsleder Moqtada al-Sadr og hundrevis av hans tilhengere skal ha barrikadert seg ved Najafs helligste plass, graven til Imam Ali, og en nærliggende moské. Iraks regjering har imidlertid gitt ordre om at både irakiske og utenlandske styrker skal holde seg unna Najafs helligdom.

- Regjeringen har gitt klar ordre til de nasjonale sikkerhetsstyrkene om ikke å angripe eller på noen måte krenke helligdommen til Imam Alis gravplass, heter det i en kunngjøring fra innenriksdepartementet. Samme anmodning skal ha blitt gitt til amerikanske styrker.

Det brøt ut nye kamper i byen søndag, dagen etter at våpenhvilen ble avsluttet og forsøkene på å finne en fredsløsning brøt sammen. Både irakiske og utenlandske journalister ble tvunget til å forlate byen. De fikk valget mellom å dra eller å bli arrestert, ifølge en korrespondent for nyhetsbyrået AFP.

Irakiske myndigheter hevder at det finnes 25 utlendinger inne i helligdommen og at de truer med å sprenge den i luften. Journalistene er bedt om å forlate byen av hensyn til deres egen sikkerhet, hevder politisjefen i byen, general Ghaleb al-Jazairi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer