Angriper barnevernet

Storoffensiv mot Norge: Menneskerettsdomstolen skal granske sju norske barnevernsaker

- Et omfang som bør påkalle oppmerksomhet.

GRIPER FATT I NORSK BARNEVERN: Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) har nå sju norske barnevernsaker til behandling. Foto: REUTERS/Vincent Kessler/NTB Scanpix
GRIPER FATT I NORSK BARNEVERN: Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) har nå sju norske barnevernsaker til behandling. Foto: REUTERS/Vincent Kessler/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Under overskriften «Saken som kan endre norsk barnevern for alltid», skrev Dagbladet 12. mars i år om en norsk barnevernsak som har sluppet gjennom det trange nåløyet i Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) i Strasbourg.

Saken omhandler ei norsk mor som ble fratatt babyen sin. Barnet ble senere tvangsadoptert bort til fosterforeldrene.

Tvangsadopsjonssaken er den første av i alt sju norske barnevernsaker som EMD har besluttet at domstolen vil granske nærmere.

- Under lupen

I en lederartikkel i juniutgaven av det juridiske tidsskriftet Lov og Rett, understreker statens egen prosessfullmektig i disse sakene, advokat Marius Emberland hos Regjeringsadvokaten, alvorligheten av dette.

«Det er likevel verd å merke seg at EMD nå har besluttet å sette det norske barnevernet under lupen – og det i et omfang og på en måte som bør påkalle oppmerksomhet», skriver Emberland.

Da artikkelen sto på trykk før sommeren, hadde EMD kontaktet Norge med spørsmål om mulig brudd på konvensjonsbestemmelser i fem barnevernsaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer