Større enn Obama

Da Barack Obama var i Egypt i fjor, manipulerte den statlige avisa Al-Ahram Mubarak i front, foran Obama.

MANIPULERT: Her befinner Hosni Mubarak seg først, til og med Barack Obama må finne seg i å komme i andre rekke. Bildet er fra den statseide avisa Al Ahram. Foto: waelk.net
MANIPULERT: Her befinner Hosni Mubarak seg først, til og med Barack Obama må finne seg i å komme i andre rekke. Bildet er fra den statseide avisa Al Ahram. Foto: waelk.net Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den statlige avisa Al-Ahram tok seg litt photoshop-faglige friheter da den amerikanske presidenten Barack Obama var i Kairo i september i fjor.

Dagbladet skrev om saken da manipuleringen oppstod i fjor, men vi velger å vise photoshoppingen en gang til, til glede for nye lesere. Den gangen da, kom avisa Al-Ahram unna med å erstatte bildet i nettutgaven med et annet, der Hosni Mubarak satt sammen med Obama og de andre lederne i ferie- og forhandlingsbyen Sharm el-Sheikh på Sinai-halvøya.For har du styrt Midtøstens mest strategisk viktigste land i nesten 30 år, er det jo ikke lett å avfinne seg med å være helt i utkanten av bildet. Til og med bak jordanske, palestinske og, ikke minst, israelske ledere gikk foran Mubarak i fjor.

Al-Ahram valgte derfor å trykke et manipulert bilde der landets øverste leder, Hosni Mubarak, gikk fremst i rekken på den røde løperen. Bak ham fulgte Obama, samt israelske, palestinske og jordanske ledere, skrev BBC i september i fjor.

Orginalbildet viser at Obama gikk fremst, i midten. Mubarak bakerst.

Det manipulerte bildet var på en side, under tittelen «Veien til Sharm el-Sheikh».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer