Russland-etterforskningen:

«Større enn Watergate», raste Trump. Vel, her er han

Trump kaller det en politisk skandale, mens FBI sier de frykter for liv. Har de hausset opp en Cambridge-professor?

IKKE NÅDIG: Trump omtaler FBI sin Russlandetterforskning som en heksejakt etter at hans advokat Michael Cohen fikk sitt kontor ransaket i helgen. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før helgen valgte Donald Trump å ta i bruk store ord i omtalen av en angivelig FBI-informant, som skal ha infiltrert valgkampanjen hans av «politiske grunner, selv før Russland-bløffen ble en het nyhet blant falske medier».

- Om dette er sant, er det historiens største politiske skandale, konkluderte Trump på Twitter.

Nå har amerikanske medier identifisert informanten og oppdraget hans - og det likner ikke mye på en stor politisk skandale.

Trump-rådgiverne

Samme dag som Trump serverte skandaleanklager på Twitter, skrev både The New York Times og Washington Post om saken. Begge siterer anonyme kilder innenfor byrået, som hevder at informanten ble satt i arbeid først etter at de hadde bevis på at to av medlemmene i Trump-kampanjen hadde mistenkelige bånd til Russland.

Den ene var George Papadopoulos, en av Trumps utenrikspolitiske rådgivere, som i fjor høst innrømmet å ha løyet overfor FBI om sin kontakt med en russisk professor med bånd til Kreml. Mandag 30. oktober i fjor tok FBI ut siktelse mot Papadopoulos.

- Få folk kjente den unge, frivillige som het George. Han var langt nede i systemet og er alt avslørt som løgner, tvitret Trump i forbindelse med siktelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer