Større lekkasje enn antatt

Japansk kjernekraftverk beklager feilrapportering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordføreren i den japanske byen Kashiawazaki krever at det store kjernekraftverket i byen blir stengt til sikkerheten er bedret.

Etter jordskjelvet som rammet byen mandag brøt det ut brann i kjernekraftverket, som er verdens største. Det ble også meldt om lekkasjer av radioaktivt kjølevann og andre feil.

Ifølge nyhetsbyrået Kyodo var lekkasjene større enn Tokyo Electric Power (TEPCO), som eier kraftverket, først oppga. Underrapporteringen var resultat av en feilberegning, sier selskapet.

Ordfører Hiroshi Aida i Kashiwazaki kalte onsdag inn presidenten i TEPCO på teppet og beordret dem til å holde kraftverket stengt inntil sikkerheten var bedret.

President Tsunehisa Katsumata, kledd i kraftverkarbeidernes blå arbeidsuniform, bukket dypt og ba om unnskyldning for problemene og bekymringene som var skapt.

(NTB)

LEKKER MER ENN ANTATT: Kjernekraftverket i Kashiawazaki i Japan ble hardt skadet i jordskjelvet som rammet landet mandag. Nå viser det seg at utslippene fra kraftverket er større enn antatt. FOTO; ISSEI KATO/REUTERS/SCANPIX
LEKKER MER ENN ANTATT: Kjernekraftverket i Kashiawazaki i Japan ble hardt skadet i jordskjelvet som rammet landet mandag. Nå viser det seg at utslippene fra kraftverket er større enn antatt. FOTO; ISSEI KATO/REUTERS/SCANPIX Vis mer