- Større pupper vil gi meg selvtillit

15 år gamle Jenna Franklin er godt fornøyd med at foreldrene vil gi henne større bryster i bursdagspresang. Men store deler av England raser mot foreldrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenna Franklin (15) er en helt normal jente fra Nottinghamshire i England. Men i dag ble hun landskjent, da det ble klart at foreldrene ville gi henne en brystoperasjon til 16-årsdagen.

15-åringen sier at hun har ønsket seg større bryster siden hun var 12 år gammel, og at hun i fjor bestemte seg for at hun skulle gjennomgå operasjonen.

Nå bruker hun størrelsen 75A, men vil gjerne opp til en C- eller D-cup.

- Det er mitt valg, og siden jeg ønsker å føle meg bedre, tar jeg denne sjansen. Jeg har bestemt meg for å gjøre dette hvis kirurgen mener det er greit, sier Jenna til Daily Express.

42 000 kroner

Regningen for brystoperasjonen vil kommer på rundt 42 000 kroner. Moren Kay har ingen betenkeligheter med å betale datteren operasjon.

- I august, når hun fyller 16 år, skal vi til en kirurg. Hvis han sier hun er utviklet nok, skal vi gjennomføre operasjonen. Vi kommer til å gjøre det når kirurgen sier tida er inne. Hvis han mener hun bør vente, venter vi.

- Du må høre på hva barna dine vil i livet. Jeg er alltid åpen mot ungene mine, og jeg vil heller at de skal fortelle meg om problemene sine enn at de går ut og tar ecstasy for å føle seg bra. Det finnes så mange unge jenter som er deprimert på grunn av utseendet sitt. Hvis det går an å gjøre noe med det, er det bare bra, sier hun.

Ikke ferdig utviklet

Flere kirurger sier de er skeptiske til å utføre operasjoner på så unge jenter.

-Når jentene er 16 år, er ikke brystene ferdig utviklet. Det kan også oppstå psykologiske problemer. Hun bør vente og se hva som skjer. Brystene kan endre seg når hun eventuelt begynner med p-piller, eller begynner å amme, sier kirurg Anthony Erian fra Cambridge Private Hospital til BBC News.

- Hun bør vente til hun er i hvert fall 18 år.

Også barnepsykologer og politikere reagerer på historien.

- Jenta står i fare for å gjøre et følelsesmessig valg som vil ha langtidsvirkninger. Hun har ikke perspektiv på situasjonen ennå, sier barnepsykolog Ruth Coppard.

- Jeg synes det er en stor skam at en så ung jente blir oppmuntret til å sette utseende og image over mer viktige ting i livet, sier Ann Widdecombe fra Tory-partiet.

VIL BLI STØRRE: Jenna avbildet i St Tropez i fjor. Da hadde hun allerede ønsket seg større bryster i flere år.
SKAL BETALE: Mora Kay (t.h.) har ingen betenkeligheter med å betale operasjonen. Men flere eksperter mener Jenna (t.v.) er for ung til å forstå hva hun gjør.