Større utfart påskeaften - færre skader

Skiføre på Vestlandet til langt etter påske.

 VAKKERT I VEST:  - Fantastiske påskeskiforhold på Vestlandet - som her på Kvamskogen med nysnø på toppen i det metertykke snølaget, fra langfredag. Voss har det samme og Myrkdalen i Røldal har snø til langt etter påske med 3,5 meter, melder Jan Lygre fra påskeløypene på Kvamskogen. Stranda på Sunnmøre er ett av de andre skistedene på Vestlandet som har påskesnø målt i meter. FOTO: JAN LYGRE.
VAKKERT I VEST: - Fantastiske påskeskiforhold på Vestlandet - som her på Kvamskogen med nysnø på toppen i det metertykke snølaget, fra langfredag. Voss har det samme og Myrkdalen i Røldal har snø til langt etter påske med 3,5 meter, melder Jan Lygre fra påskeløypene på Kvamskogen. Stranda på Sunnmøre er ett av de andre skistedene på Vestlandet som har påskesnø målt i meter. FOTO: JAN LYGRE.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røde Kors kan melde om større utfart påskeaften enn tidligere i uka. Likevel har tallet på skadde i fjellet gått ned, og lørdag ble det registrert 109 skader.

Tidligere i påsken har Røde Kors hatt mest bruddskader på grunn av isete og harde løyper i fjellet.

Hwer kan du sjekke været for resten av påsken.

Sammenlignet med toppåret 2005 er antall skader i påskefjellet nær halvert, opplyser vaktleder Odd Arne Rikardsen ved Røde Kors' informasjonssentral på Gol.

Lørdag hadde hjelpekorpsene 28 oppdrag og behandlet 109 skader.

Færre oppdrag - Vi er oppe i 140 oppdrag og 508 skader så langt denne påsken. Til tross for større utfart lørdag enn tidligere i påsken, har vi ikke sett noe hopp i antall oppdrag, skader eller noen alvorlige hendelser. Tvert imot har vi hatt færre oppdrag og samme mengde skader som fredag, sier vaktlederen.

I påsken for sju år siden hadde hjelpekorpsene totalt 503 henteoppdrag, 38 leteaksjoner og 1004 skader fram til påskeaften, nesten dobbelt så mange skader og over tre ganger så mange henteoppdrag som hittil denne påsken.

- Vi vet vi har hatt en rolig påske i år, men samtidig så håper jeg dette er et tegn på at nordmenn er flinkere til å ferdes i fjellet, sier vaktleder Rikardsen.

Rolig for Norsk Folkehjelp Påskeaften hadde Norsk Folkehjelp ett oppdrag. Det dreide seg et ambulanseoppdrag i Årdal i Sogn og Fjordane, og det endte med at den skadde personen fikk bli på hytta, forteller sanitetskonsulent Vegard Lindberg til NTB.

Så langt i påsken har Norsk Folkehjelps 13 lag i beredskap landet rundt hatt 16 oppdrag. Det er en svak oppgang fra fjorårets 13 oppdrag, men likevel godt under hva som er vanlig i påsken.

Holder seg unna høyfjellet - Folk er veldig flinke i fjellet. De planlegger turene godt, og det synes vi er kjempebra, forteller Lindberg.

Han tok selv turen ut fra organisasjonens informasjonssentral i Tromsø lørdag og møtte mange skigåere på veien.

- Men ingen hadde gått opp på høyfjellet, der det er ustabile forhold. Folk går der det er trygt å være, slår Vegard Lindberg fast.

(NTB).

 SNØFATTIG I SØR OG ØST:  Påsketurister til fots i Sødorpfjellet i Gudbrandsdalen onsdag, med Rondane i bakgrunnen. Foto: Paul Kleiven, NTB Scanpix.
SNØFATTIG I SØR OG ØST: Påsketurister til fots i Sødorpfjellet i Gudbrandsdalen onsdag, med Rondane i bakgrunnen. Foto: Paul Kleiven, NTB Scanpix. Vis mer