Storrvik: - Breivik har begynt å rote litt

Mener klienten er mentalt sårbar, trekker fram Odin-dyrkelsen og nazismen.

- MENTALT SÅRBAR: Anders Behring Breivik (37), mellom sine advokater Mona Danielsen og Øystein Storrvik i retten i dag. Storrvik sier klienten virker mentalt sårbar av isolasjonen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- MENTALT SÅRBAR: Anders Behring Breivik (37), mellom sine advokater Mona Danielsen og Øystein Storrvik i retten i dag. Storrvik sier klienten virker mentalt sårbar av isolasjonen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN/OSLO (Dagbladet): - Han har begynt å rote litt.

Disse svært oppsiktsvekkende ordene uttales av Anders Behring Breiviks advokat Øystein Storrvik, under sluttprosedyren i den sivile saken terroristen har anlagt mot staten for nedverdigende og umenneskelig behandling.

Nazisme og Odin Sakens kjerne er hvorvidt Breivik har tatt skade av å sitte isolert i snart fem år, og Storrvik vil vise at så er tilfelle. Han trekker fram at 37-åringen under sitt partsinnlegg onsdag fortalte at han er partisekretær i et nasjonalsosialistisk parti og nå bekjenner seg til åsatro.

- Han sitter der helt alene time etter time med tankene sine. Så kommer han hit i retten som en nasjonalsosialistisk leder og gjør nazihilsen. Ting folk mener er helt, helt absurd, sier advokaten.

Storrvik mener Breiviks endrede tanker, at han nå sier han blir styrt av Odin, viser at han er mentalt sårbar, og sier terroristen framstår som forvirret i retten.

- Mental sårbarhet er et avgjørende argument for om man skal sitte alene eller ikke, sier advokaten.

Breivik reagerer ikke merkbart på beskrivelsene fra sin advokat. Han har gjennom rettssaken ristet på hodet når han har blitt beskrevet av andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer