JORDBRUKSOPPGJØRET

Storsatsing på norsk frukt og grønt

Det skiller nær 1 milliard mellom bøndenes krav og regjeringens tilbud i jordbruksoppgjøret. Men grøntbonde Thor Johannes Rogneby på Toten mener landbruksministeren fortjener ros.

STATENS TILBUD: - De kunne gitt litt mer, sånn er det alltid, men jeg synes det er ganske positivt, Thor Johannes Rogneby, leder av Bondelagets grøntutvalg. Foto: Julie Lunde Lillesæther / Differ Media
STATENS TILBUD: - De kunne gitt litt mer, sånn er det alltid, men jeg synes det er ganske positivt, Thor Johannes Rogneby, leder av Bondelagets grøntutvalg. Foto: Julie Lunde Lillesæther / Differ Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Statsråd Olaug Bollestad kommer oss i møte, det skal hun ha kred for, sier Rogneby til Dagbladet.

Staten la tirsdag fram sitt tilbud til bøndene med en ramme på 1,0 mrd kr. Bondeorganisasjonenes krav var nær det dobbelte – 1,92 mrd kr.

Samtidig ble jordbrukets krav om en storsatsing på norsk frukt og grønt delvis imøtekommet. Bondelaget krevde et nytt innovasjon- og vekstprogram på 150 millioner kroner som et ledd i en storstilt storsatsing på grønt, frukt, bær og poteter. Staten tilbyr 80 millioner, men bøndene har tro på at summen kan heves i løpet av forhandlingene.

- De kunne gitt litt mer, sånn er det alltid, men jeg synes det er ganske positivt, Thor Johannes Rogneby, leder av Bondelagets grøntutvalg.

Grøntbonden som dyrker poteter og korn på Lena på Toten, har tro på den nye landbruks- og matministeren.

- Statsråd Olaug Bollestad kommer oss i møte, det skal hun ha kred for. Jeg er veldig fornøyd med at hun tar innspillet vårt om et vekst- og innovasjonsprogram for grøntnæringen, sier Rogneby.

Seks prosent norskprodusert

Bondelaget og en samlet grøntnæring har i en samarbeidserklæring forpliktet seg til å bidra til å nå målet om økt forbruk og produksjon av norsk grønt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.