Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storselger og forbilde

ROSKILDE (Dagbladet): - Det er deilig, sier Alanis Morissette (21). Den unge artisten fra Canada har solgt nesten 15 millioner album og er blitt et viktig forbilde for unge jenter som sliter med et opprivende følelsesliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er det nærmeste man kan komme saligheten, sier hun og sikter til det faktum at så mange mennesker identifiserer seg med tekstene hennes og finner noe givende i musikken hun har laget.

Alanis Morissette startet karrieren som barneartist. Allerede som åtteåring lagde hun egne sanger. Likevel var det først under arbeidet med det millionselgende albumet «Jagged Little Pill», som kom ut i fjor, at hun innså at hun var i ferd med å bli en kunstner.

- Jeg var bare en underholdningsartist tidligere, sier hun.

Ny plate

Nå er hun godt i gang med å skrive låter for sin neste utgivelse.

- Jeg har allerede skrevet seks-sju sanger som jeg spiller på kon³serter. De blir godt mottatt av publikum, men jeg vet ennå ikke om de skal være med på albumet. Jeg vil ikke at publikumsresponsen skal styre valget av låter.

«Jagged Little Pill» har solgt godt over store deler av verden, og Alanis Morissette har turnert kontinuerlig det siste året. Det skal hun fortsette med fram til desember.

Nei til samarbeid

Alanis Morissette liker å gjøre alt selv. Hun har gjort noen samarbeidsforsøk med andre artister, men er nå fast bestemt på at det skal bli lenge til neste gang.

- Jeg samarbeidet med Flea i Red Hot Chili Peppers på albumet mitt. Alle var opptatt av hvordan vi traff hverandre, og dermed blir fokus så skjevt, mener hun.

- Turnélivet og alt som har skjedd det siste året har forandret meg. Jeg forstår andre mennesker og deres psyke bedre nå enn jeg gjorde tidligere. Jeg har mistet sansen for lett og morsom koseprat. Det er bedre å ha en oppriktig og ærlig kommunikasjon. Før torde jeg ikke å bli kjent med folk på den måten, sier Alanis Morissette.