Storsjarmør svindlet lettlurte kvinner

Med sjarm og belevenhet vant storsjarmøren innpass i kvinnenes hjerter og pengepung. Denne uken pågrep politiet 33-åringen som presenterte seg som mangemillionær, krigshelt og hemmelig agent. Tilbake sitter kvinnene med gjeld, knuste hjerter og en følelse av å ha vært fryktelig lettlurt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansken Lars Henrik Thrane (33) mistenkes for å ha svindlet opptil 25 kvinner de siste årene. Navnet varierte, men historien spant rundt det samme temaet. Han var etterretningsagent og dekorert krigshelt fra Bosnia med utenlandske kontoer fylt med millioner, skriver den danske avisen B.T.

Identiteten ble bekreftet av uniformer kjøpt på militære overskuddslagre, falske bankutskrifter, falske id-kort og en rekke falske dokumenter han hadde laget på datamaskinen sin. Historien gikk rett hjem og flere kvinner har gitt ham tilgang til kredittkort og penger.

Politiet slo til etter at storsjarmøren nylig kjøpte en villa til 12 millioner og to BMWer - uten å eie en krone.

Sto på flyttefot

Tirsdag ble Trane varetektsfengslet, og nå prøver politiet å finne ut nøyaktig hvor mange kvinner som har gått på limpinnen. De frykter at skammen over å ha vært så lettlurt vil hindre kvinner fra å stå fram. Tre kvinner har til nå meldt seg for politiet.

Foreløpig lyder siktelsen på bedragerier for en halv million kroner mot eks-kjæresten og hennes foreldre, samt hotellbedrageri. Han hadde for vane å sjekke inn som kaptein fra Jægerkompaniet, og dra uten å betale.

Kjæresten Eva (29) hadde pakket sakene sine, og var klar til å flytte inn i den 680 kvadrat store millionvillaen med egen tennisbane, da politiet hentet Thrane. Nye møbler var kjøpt og innredningsplanene til villaen var klare.

Like etter kom BMW-forhandleren og hentet luksusbilen. Den hadde sjarmøren kjøpt henne i gave. Uten å nevne at den var kjøpt i hennes navn. Nå må hun betale 150 000 kroner for billeveringen. Eva har også fått regningen for en Opel Vectra som ble leid i hennes navn, og aldri tilbakelevert.

Forfalsket alt på data

Etter huskjøpet flyttet eierne ut av 12-millioners villaen. Uten å vite at navnet på kjøpekontrakten ikke kunne gå god for pengene. Hjemme hos Thrane fant politiet en avisartikkel hvor sjarmøren og Eva var intervjuet etter huskjøpet. Også artikkelen var falsk, og produsert på datamaskinen til storsvindleren. Det samme var bunker av papirer fra Forsvaret. På en falsk bankutskrift fra Barclays Bank i England stod 15 millioner, forteller en i Evas familie.

Det manglet ikke på advarsler fra familiemedlemmene. Evas familie trodde ikke på skrønene, men møtte døve ører. Til slutt brøt hun kontakten med dem. De opplevde henne som helt hjernevasket. Thrane flyttet inn i leiligheten hennes og overtrakk kredittkortet hennes med 36 000 kroner.

Sloss mot serberen Arkan

Fra tid til annen forsvant Thrane. Trolig for å møte andre kvinner. Til Eva forklarte han at han var på hemmelige oppdrag. Som da han landet i Bosnia i fallskjerm i en skog omringet av Arkans tigre. Men gruppen hans kjempet seg fri og reddet 12 flyktningers liv. For bragden ga dronningen ham ridderkorset.

- Eva er helt nedslått over at hun kunne være så dum, og de økonomiske tapene må hun bære selv, sier et familiemedlem til B.T.