Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Storsjarmøren Frank lurte til seg millioner av dollar. Men FBI syntes han var så flink at de tilbød ham jobb

Og i media fikk kjeltringen nærmest heltestatus.

VERDENSBERØMT: Frank William Abagnale Jr. fant tidlig ut at han kunne bruke intelligensen sin til å lure til seg millioner av dollar. I dag hjelper han FBI med å fakke svindlere. Foto: AP / NTB Scanpix
VERDENSBERØMT: Frank William Abagnale Jr. fant tidlig ut at han kunne bruke intelligensen sin til å lure til seg millioner av dollar. I dag hjelper han FBI med å fakke svindlere. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Året er 1964. 16-årige Frank Abagnale blir hentet på skolen av farens kompis og kjørt til tinghuset. Der blir han uvitende om foreldrenes skilsmisse stilt opp foran en dommer, som spør om han fra nå av vil bo med moren eller faren.

Grepet av både tristhet og frykt, løper han ut av rettssalen og videre ut i Manhattans gater. Han så aldri faren sin igjen. Mora møtte han sju år senere, mens han satt fengslet som en av historiens aller største svindlere.

I løpet av fem, glade 60-tallsår, lurte den smarte og sjarmerende svindleren flere hundre banker trill rundt. Liksom-piloten reiste jorda rundt og spiste og drakk seg gjennom de dyreste menyene på mange av verdens luksushoteller. Han produserte nok falske sjekker til å tapetsere hele FBIs hovedkvarter, og fikk seg jobb både som lege, lektor og advokat - uten å være det.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?