<strong>SLAKTES:</strong>  Skal slakte over 100.000 kyllinger etter fugleinfluensautbrudd i Japan.   Foto: Agnete Brun / Dagbladet
SLAKTES: Skal slakte over 100.000 kyllinger etter fugleinfluensautbrudd i Japan. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

Storslakt på kyllinger etter fugleinfluensautbrudd i Japan

Japanske myndigheter har besluttet at over 100.000 kyllinger skal slaktes etter at det ble påvist fugleinfluensa hos en kyllingoppdretter sør i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tokyo (NTB-AFP-Reuters): DNA-tester viser at to kyllinger bærer på H5-viruset, opplyser jordbruksdepartementet søndag. Oppdretteren hadde 56.000 kyllinger på gården, og lørdag meldte han fra om flere kyllinger som plutselige døde.

Den samme oppdretteren har i tillegg 56.000 kyllinger på en annen gård, og også disse må slaktet for å unngå smitte.

Myndighetene tester nå om fugler fra andre gårder er smittet.

- Det blir antatt at det ikke er en risiko for at viruset smitter til mennesker gjennom egg eller kjøtt fra kyllinger, sier Tomoyuki Takehisa i jordbruksdepartementet.

Utbruddet er det første bekreftede i Japan på tre år, men departementet har advart om smitten fordi fugleinfluensa er påvist i andre asiatiske land som nabolandet Sør-Korea. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer