BANKKRISE: Presidenten på Kypros, Nikos Anastasiades, jobber på spreng for å redde Kypros' framtid. Foto: AFP / YIANNIS KOURTOGLOU
BANKKRISE: Presidenten på Kypros, Nikos Anastasiades, jobber på spreng for å redde Kypros' framtid. Foto: AFP / YIANNIS KOURTOGLOUVis mer

Storsparere på Kypros risikerer å tape opptil 60 prosent av pengene i banken

Betydelig mer enn tidligere anslått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bank of Cyprus bekreftet lørdag de nye vilkårene for bankens storsparere. Til å begynne med vil storkundene få 37,5 prosent av innskudd over 100 000 euro - om lag 750 000 kroner - omgjort til aksjer i banken.

Storsparere i Kypros' største bank står i fare for å tape opptil 60 prosent av sine innskudd over 100 000 euro.

I tillegg vil ytterligere 22,5 prosent av innskuddene unntas rente og bli holdt igjen inntil myndighetene på Kypros vet om de klarer å innfri vilkårene for redningspakken fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF).

De resterende 40 prosentene vil fortsatt gi rente, men kan ikke hentes ut før banken har klart å gjenvinne en viss stabilitet, noe som ifølge nyhetsbyrået AFP kan dreie seg om seks måneder.

På spørsmål om tapet for storkundene kan komme til å bli så stort som 60 prosent, svarer Mario Skandalis fra Bank of Cyprus til AFP:

- Det er mulig, men jeg vil si det er lite sannsynlig.

Tidligere har regjeringskilder på Kypros varslet at investorene risikerer å miste opptil 40 prosent av innskuddene på over 100 000 euro.

NTB