Storspiseren

Sonya Thomas satt ny verdensrekord i hummerspising.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Burger King-bestyreren fra Virginia i USA spiste sine mannlige konkurrenter under bordet da hun i en kappspisingskonkurranse lørdag ettermiddag fortærte over fem kilo hummerkjøtt på tolv minutter. Dermed slo hun sin gamle rekord på 4,4 kilo, satt i fjor.

- Til sammen fortærte de fem deltakerne 113 hummer til en verdi av rundt tusen dollar, forteller arrangør av konkurransen John Hathaway til AP.

Thomas spiste hummerne raskere enn konkurrentene klarte å åpne dem. Etter de tilmålte 12 minuttene insisterte hun på at hun kunne ha spist mer.

Hard konkurranse

- Jeg liker all slags mat, men sjømat er favoritten, sier Thomas, som så langt i år har tjent over 300.000 kroner i diverse kappspisingskonkurranser.

En uke før hummerkonkurransen spiste hun 35 bratwurst-pølser på 10 minutter i en konkurranse i Wisconsin. Det holdt til seier. Førsteplass ble det også i fredag, da hun fortærte 21,5 ostesmørbrød på 10 minutter i en konkurranse i San Diego. Neste uke står en krabbekakekonkurranse i byen Delaware for tur.

Lørdagens deltakere inkluderte Eric Booker (190 kg) som har 49 smultringer på åtte minutter på merittlisten, og Jason Conti (91,6 kg) som innehar rekorden for grønne bønner, med 1,23 kilo på seks minutter.

<B>REKORD</B>: Sonya Thomas slo sin gamle verdensrekord ved å fortære over 5 kilo hummer på 12 minutter. Her kjemper hun om seieren i en kyllingvingekonkurranse i Philadelphia i februar i år. Foto: REUTERS/Tim Shaffer