Størst risiko for å bli syk i Tyrkia

En av tre norske turister i utlandet får ferieopplevelsen ødelagt på grunn av sykdom. Reiser du til utsatte steder, er risikoen for sykdom enda høyere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

400.000 nordmenn vil i år bli syke på ferie i utlandet. Reis til Hellas hvis du ønsker å unngå sykdom og sykehusinnleggelse. I Thailand, Kypros og Tyrkia er risikoen størst for å havne på sykehus hvis du først oppsøker lege. Turistlegene har nemlig avtaler med sine utvalgte sykehus og legger inn mange turister av økonomiske grunner.

Selv om mange blir syke på ferie, er det bare 2,7 prosent av oss som blir så syke at vi søker legehjelp, viser en undersøkelse utført av lege Sverre Kjølstad og sykepleier Hanne Holme Ovrum i Europeiske Reiseforsikring. Undersøkelsen er gjengitt i Tidsskrift for Den norske lægeforening, og tar for seg de mest populære reisemålene for nordmenn utenfor Skandinavia: Hellas, Kypros, Spania, USA, Tyrkia og Thailand.

Det er ikke de alvorlige sykdommene som dominerer. De vanligste er mageproblemer, øvre luftveisinfeksjoner, hudproblemer og mindre skader. Noen av sykdommene kan forebygges, men bare om lag 5 prosent av reiserelaterte sykdommer kan forhindres med vaksiner.

(NTB)