Størst sjanse for H, Frp og Venstre i regjering

Norsk regnesentral mener Erna Solberg ikke trenger KrF.

VENSTRE OVER: Med Venstre over sperregrensa oppstår et nytt og spennende alternativ med Høyre, Frp og Venstre. Norsk regnesentral med Clara-Cecilie Günther og Anders Løland, kan skje med 95 prosent sannsynlighet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VENSTRE OVER: Med Venstre over sperregrensa oppstår et nytt og spennende alternativ med Høyre, Frp og Venstre. Norsk regnesentral med Clara-Cecilie Günther og Anders Løland, kan skje med 95 prosent sannsynlighet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under dagens valgmorgen foran Stortinget på Eidsvolls plass fikk Dagbladets Peder Ottosen og Martine Aurdal nok en gang besøk av Norsk regnesentral.

H, Frp og Venstre Med seg til Dagbladets valgbod hadde Clara-Cecilie Günther og Anders Løland nye beregninger om valgets utfall.

Nye beregninger viser at det nå er et borgerlig alternativ som fremstår som høyst sannsynlig: H, Frp og Venstre stormer fram, og blir målt til 95 prosent sannsynlighet. - Dette er et alternativ som også Stanghelle i Aftenposten trekker fram nå Vi er helt sikker på at de vil få et solid flertall, sier Løland.

Men fortsatt har Høyre, Frp, Venstre og KrF også 95 prosent sjanse for flertall, om samtlige av de fire partier greier å finne fram til en felles plattform.

De rødgrønnes sjanser for flertall er under fem prosent sjanse.

Over sperregrensa Noe av grunnen til at de tre borgerlige partiene nå kan sikre seg flertall, er et Norsk regnesentral mener det er helt sikkert at Venstre er over sperregrensa.

- Venstre har fått flere sikre mandater enn tidligere. Nå har de høy sannsynlighet for å komme over sperregrensa, og kan få en viktig posisjon på vippen, sier Løland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer