Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Størst skepsis til innvandring på bygda

Men nesten halvparten av alle nordmenn mener det er positivt med innvandring, viser en ny undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nesten halvparten av alle nordmenn mener det er positivt med innvandring, viser en ny undersøkelse. Skepsisen til innvandringen er størst på bygda.

Ifølge Nationens distriktsbarometer er 46 prosent av befolkningen enig i at innvandring er positivt, mens 25,5 prosent er uenig.

På landsbygda mener hver tredje innbygger at innvandring ikke er positivt, skriver avisen.

Undersøkelsen viser at jo større bosted man har, dess mer positivt innstilt er man til innvandring. Unntaket er Oslo, som har 46,8 prosent som er positive, mens man i byer med over 50.000 innbyggere har 57,6 prosent som synes at innvandring er positivt.

Kvinner er generelt mer positive til innvandring enn menn.

I Nord-Norge og på Sørlandet er man mest skeptisk, mens de som bor i Midt-Norge er mest positive.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling