Største avhopping fra Assad

85 syriske soldater, blant dem en general og 14 andre offiserer, har hoppet av til Tyrkia.

REGIMETS VOLD:   Bilder fra byen Duma viser regimets vold. 85 syriske soldater hoppet i natt av til Tyrkia. AFP PHOTO/YOUTUBE
REGIMETS VOLD: Bilder fra byen Duma viser regimets vold. 85 syriske soldater hoppet i natt av til Tyrkia. AFP PHOTO/YOUTUBE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er den statlige tyrkiske kringkaster TRT Haber som melder dette, ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Assad sier unnskyld Dagens desertering er det største enkelttilfellet så langt i det 15 måneder lange opprøret, og en ny elendig nyhet for Syrias president Bashar al-Assad. Mer enn 2000 soldater har hoppet av til Tyrkia, og er i flyktningeleieren Apaydin, like ved grensa til Syria. Syrias opprørshær, Den frie syriske hær, bruker også grenseområdene til baser for sin virksomhet inne i Syria.

Samtidig kom president Assad i morges med en sjelden unnskyldning overfor Tyrkia for det tyrkiske F-4 flyet som syrerne skjøt ned i havet mellom de to land i forrige uke. Assad som i stadig sterkere grad er politisk isolert, er opptatt av at forholdet til Tyrkia, som er det naboland som har kritisert hans regjering sterkest, ikke skal bli verre.

- Vi vil ikke tillate at nedskytingen utvikler seg til åpen kamp mellom de to land, sa Assad.

Det sier han etter at Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan i forrige uke sa at Syrias nedskyting var en «klar og tilstedeværende trussel». Erdogan beordret også tungt artilleri til å bli plassert ut ved grensa til Syria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer