Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Største cyber-angrep i USAs historie

Pentagon innrømmer at utenlandske hackere har fått tak i 24 000 sensitive dokumenter.

ANGREPET: Det amerikanske forsvarsdepartementet har opplevd at utenlandske hackere har gått til angrep og fått tak i 24.000 sensitive dokumenter. Illustrasjonsfoto: Henning Lillegård.
ANGREPET: Det amerikanske forsvarsdepartementet har opplevd at utenlandske hackere har gått til angrep og fått tak i 24.000 sensitive dokumenter. Illustrasjonsfoto: Henning Lillegård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Pentagon innrømmer å ha blitt rammet av et stort cyberangrep, da utenlandske hackere fikk tak i over 24 000 elektroniske dokumenter av svært sensitiv art i mars i år, melder BBC News.

Største cyber-angrep Assisterende forsvarsminister William Lynn kunne i går fortelle den amerikanske nyhetskanalen at hackingen mot det amerikanske forsvarsdepartementet er det mest omfattende noensinne, og sier at det markerer et av de største cyber-angrepene i USAs historie.

- Vi tror dette dreier som en utenlandsk etterretningstjeneste, med andre ord, en annen stat, sier Lynn til New York Times.

Han vil ikke si hvilke land som er mistenkt, men at de er ganske sikre på hvilket land som står bak.

Ved andre lignende angrep har både Kina og Russland vært under lupen.

Styrker sikkerheten De stjålne dokumentene blir relatert til design av militært utstyr, som inkluderer stridsvogner, fly og ubåter. Avsløringen kom i en presentasjon av en strategi for å styrke sikkerheten rundt USAs cyberspace-ressurser, med fokus på trusler og angrep.

Pentagon vier nå nitti prosent av oppmerksomheten på å bygge bedre brannmurer, og de resterende ti prosentene på å finne nye måter å avskrekke hackere fra å angripe. Lynn mener det vil være bedre å snu på denne strategien.

Ny type trussel Lynn sier at Pentagon ser på cyberspace som et territorium på samme måte som land, hav og luftrom.

- Å håndtere cyberspace som et territorium, innebærer at de militære må forsvare sine nettverk og organisere og utstyre sine styrker til å gjennomføre cyber-oppdrag. I løpet av 2000-tallet er «bits og bytes» blitt samme trussel som kuler og bomber, sa han.

- Et tastetrykk i ett land kan påvirke den andre siden av kloden på et øyeblikk. Informasjonsteknologien har blitt så viktig for den amerikanske regjeringen at den nesten garanterer at fremtidige motstandere vil unytte vår avhengighet av det, også i fremtiden, sier han.

AVSLØRTE: Assisterende forsvarsminister William J. Lynn III avslørte cyber-angrepet. (AP Photo/Francois Mori)
AVSLØRTE: Assisterende forsvarsminister William J. Lynn III avslørte cyber-angrepet. (AP Photo/Francois Mori) Vis mer