- Største dagen i sykleforbundets historie

Sykkelpresident Erik M. Aarethun gleder seg over at Thor Hushovd har sikret seg den gule ledertrøya i Tour de France.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tør påstå at dette er den største dagen i sykleforbundets 92-årige historie, jubler sykkelpresidenten.

- Dette er en historisk dag for norsk sykkelsport, dette er faktisk en av de største dagene i norsk idrett, sier sykkelpresident Aarethun til NTB.

Konge på sykkelen

Han fulgte løpet via fjernsynsskjermen i ettermiddag.

- Thor sikret seg grønn trøye søndag og nå den gule trøya. Da er du konge på sykkel, men ikke glem at det ligger enorme treningsmengder bak denne triumfen, sier Aarethun.

Han forteller om en stadig økende interesse rundt sykling etter de siste årenes norske sykkelfremganger. Sykleforbundet har fått 4000 nye medlemmer i løpet av de siste to årene.

Skiskytterproblem på to hjul

- Vi har faktisk fått et skiskytterproblem. Vi får stadig flere syklister, men har ikke nok folk til å ta imot alle som vil sykle. De unge strømmer til og landeveissykler selger som aldri før, sier sykkelpresidenten som håper Hushovd kan beholde den gule ledertrøya frem til lagtempoetappene starter.

I kveld blir det storstilt feiring hjemme hos sykkelpresidenten.

- Jeg har et latvisk sykkellag på besøk her i Lærdal. De er invitert til feiring med jordbær og fløte, jubler sykkelpresidenten etter at Thor Hushovd som første nordmann har sikret seg den gule ledertrøya i verdens mest prestisjefylte sykkelritt.

(NTB)