- Største konflikt siden krigen

Yngve Hågensen vil ha seg frabedt påstander om at gårsdagens opptrapping med 10 000 nye streikende var forsiktig. - Med 102 119 LO-medlemmer i streik er dette den største arbeidskonflikten i norsk etterkrigshistorie, sier en kampvillig Yngve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter gårsdagens opptrapping ble det operert med 95 000 streikende. Dette tallet inkluderer ikke omlag 7000 streikende LO-medlemmer som er ansatt i bedrifter som ikke er med i NHO. Med 102 000 LO-medlemmer i streik er årets konflikt like stor som den historiske lockouten i 1986.

De 7 000 streikende i bedrifter som ikke er med i NHO er for det meste organisert i Fellesforbundet. Disse er tatt ut for å unngå konkurransevridning.

Misfornøyd

Dagens lekkasjer fra regjeringens forslag til revidert statsbudsjett er ikke Yngve spesielt glad for. Regjeringen ønsker å utvide antallet dager arbeidsgiver må betale sykepenger før trygdekassen tar over. Dette øker ikke akkurat sjansene for at NHO løper LO i møte med lønnsøkninger og andre kostbare innrømmelser.

- Det er umulig å kommentere enkeltheter i et budsjett jeg ikke har sett. Men tidligere har vi vært uenige i forslag om å utvide arbeidsgiverperioden ved sykemeldinger, sa Hågensen under dagens presselunsj i Folkets hus. NHO tok i dag kontakt med Hågensen angående regjeringens forslag, men ut over det skal det ikke ha vært noen ny kontakt mellom partene.

Hågensen var ikke spesielt villig til å spå noe om varigheten av konflikten.

- Dere journalister spør annenhver time om hvor lenge konflikten vil vare. Men jeg har ingen sjanse til å ha en vektig begrunnelse for hvor lenge konflikten vil vare. Det er ikke vi som avgjør det. NHO skal ha pressekonferanse kl. 16.00 i dag. Dere kan spørre dem.

STORKONFLIKT:</B> - Dette er den største arbeidskonflikten i norsk etterkrigshistorie, sier en kampklar LO-leder.