Største satsing siden 50-tallet

Obama styrker hjemlig økonomi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Obama vil gjøre den største innvesteringen i USAs infrastruktur siden 50-tallet. Dette sier den påtroppende amerikanske presidenten i sin ukentlige radiotale.

Satsingen på hjemmebane er et av de skrittene Obama har tenkt å foreta seg for å skape arbeidsplasser og styrke amerikansk økonomi, skriver Skynews.

- Vi skal ikke gjøre det på den gamle Washington-måten. Vi skal ikke bare kaste penger på et problem, sier Obama.  

- Vi skal investere skattepengene på nye og smartere måter, og vi vil følge en enkel regel: Bruk det eller mist det. Hvis en stat ikke agerer hurtig for å investere i veier og broer, taper de pengene.

Den påtroppende amerikanske presidenten har bedt sitt økonomiske team om å komme fram med en plan som skaper 2,5 millioner nye arbeidsplasser før 2011, skriver Reuters.

Utbytting av gamle oppvarmingssystemer, samt installering av energibesparende lyspærer i statlige bygg skal spare skattebetalerne for millioner av dollar, i tillegg til å skape nye arbeidplasser, sier Barack Obama.

- For å barna å konkurrere i den moderne økonomien, må vi sende dem til moderne skoler, sier han i radiotalen.

Obama skal også gjøre internett mer tilgjengelig ved å utstyre skoler med PC og øke nettilgangen ved å bygge bredbånd.

VIL SYSSELSETTE 2,5 MILLIONER: Obama satser på skoler og sykehus for å komme ut av finanskrisen. FIoto: SCOTT OLSON/ AFP
VIL SYSSELSETTE 2,5 MILLIONER: Obama satser på skoler og sykehus for å komme ut av finanskrisen. FIoto: SCOTT OLSON/ AFP Vis mer
Største satsing siden 50-tallet