Største sigarettbeslag i Norge på fem år

Tollerne på Kongsvinger gjorde natt til fredag det største beslaget av sigaretter i Norge på fem år, da de fant over 640 000 sigaretter gjemt i en lastebilhenger.

RØYK PÅ EN SMELL: En latvisk sjåfør er innbrakt etter at tollere i Kongsvinger fant 640 000 sigaretter i en lastebiltilhenger. Foto: Tollvesenet
RØYK PÅ EN SMELL: En latvisk sjåfør er innbrakt etter at tollere i Kongsvinger fant 640 000 sigaretter i en lastebiltilhenger. Foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Sigarettene utgjør avgiftsunndragelser for to millioner kroner, opplyser kontorsjef Morten Nystuen ved grensekontrollen i Kongsvinger.

Sjåføren forklarte at trekkvogna var tom og at han skulle hente last i Oslo, da tollerne kontrollerte den latviske trekkvogna på riksvei 2 ved Magnormoen, melder Tollvesenet.

Da tollerne sjekket vognen så de at flere av skruene var så løse at de kunne skrues ut med fingrene. Tollerne avdekket da et hulrom som var fylt med sigaretter. Opptellingen viste beslag av 640 180 sigaretter av tre forskjellige sigarettmerker.

Siden Tollvesenet mistenker at hengeren tidligere har vært brukt til smugling ber de om at kjøretøyet blir inndratt til fordel for statskassen.

Den 47 år gamle latviske sjåføren ble overlevert til Hedmark politidistrikt. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer