Største spritbeslag siden 2002 på Svinesund

Polsk trailer hadde 6000 liter sprit i lasten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Natt til mandag beslagla tollerne på Svinesund 6.000 liter sprit skjult i en trailer. Dette er det største spritbeslaget Tollvesenet har foretatt på flere år, melder NTB.

Det var en polskregistrert trailer med møbellast som ble stoppet for kontroll som ble avslørt for smugling.

- Tollerne stoppet traileren for å scanne den, men det de så på bildene stemte ikke overens med det som skulle være i lasten. Derfor foretok de en manuell kontroll, og fant spriten, opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen hos Tollvesenet på Svinesund til Dagbladet.no.

Til sammen ble det funnet 199 esker med seks kanner, hver kanne på fem liter. I tillegg ble det funnet tre esker med en tiliterskanne i hver eske.

Totalt utgjør dette 6000 liter sprit, et uvanlig syn på Svinesund.

- Dette er ikke vanlig i det hele tatt. Siden metanolbeslagene i 202 har det kun vært ett tilfelle av et større spritbeslag, i juni 2006. Siden det har det vært helt stille, opplyser Fredriksen.

Sjåføren har ikke gitt noen forklaring på spritsmuglingen til Tollvesenet, og saken er tatt over av politiet.

- Sjåføren fremstilles for varetektsfengsling senere i dag. Han har ikke erkjent forholdet, sier jourhavende jurist Elisabeth Gorgas til Dagbladet.no.

STORT BESLAG: 6000 liter sprit på kanner og flasker var gjemt i en trailer som ble stoppet på Svinesund natt til mandag. Foto: TOLLVESENET
STORT BESLAG: 6000 liter sprit på kanner og flasker var gjemt i en trailer som ble stoppet på Svinesund natt til mandag. Foto: TOLLVESENET Vis mer
Største spritbeslag siden 2002 på Svinesund
IKKE BARE MØBLER: Dette scannerbildet fikk, naturlig nok, tollerne til å lure på lasten i traileren.
STABLET INN: Flaskene og kannene var plassert i kasser inne i traileren.