DOP: Store mengder cannabis ble oppdaget av politiet. Foto: AFP PHOTO / RAUL ARBOLEDA / NTB Scanpix / Illustrasjonsbilde
DOP: Store mengder cannabis ble oppdaget av politiet. Foto: AFP PHOTO / RAUL ARBOLEDA / NTB Scanpix / IllustrasjonsbildeVis mer

Storstilt cannabisproduksjon avslørt i Trøndelag: - Luktet stramt flere meter utenfor husveggen

Etter at politiet fikk tips om stram lukt av hasj utenfor et bolighus på Innherred på Inderøy, aksjonerte de mot huset.

Der fant de 110 cannabisplanter.

- Det luktet stramt av cannabis også flere meter utenfor husveggen, sier etterforskningsleder Leif Gundersen i Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa.

Han omtaler funnet av plantene og mye ferdigprodusert og tørket cannabis som blant de største i området. Det var vitner i nabolaget som tipset politiet om den kraftige lukten. Natt til fredag aksjonerte politiet mot huset.

- En varmepumpe sto blant annet og blåste ut kald luft fra huset. Det var liten tvil om hva det luktet, sier Gundersen videre.

En mann ble pågrepet på stedet. Han erkjente at plantene var hans. En kvinne som også var i huset, er også siktet i saken.

Beslaget av planter skal nå tørkes før det blir avgjort hvor mye cannabis det kan dreie seg om. Det er Kripos som fastslår hvor mye det vil utgjøre.

(NTB)