FREKK METODE: Tyvene har tatt seg inn i huset ved å bore et hull i en vinduskarm mens beboeren sov. Foto: nyhetstips.no
FREKK METODE: Tyvene har tatt seg inn i huset ved å bore et hull i en vinduskarm mens beboeren sov. Foto: nyhetstips.noVis mer

Storstilt jakt på «borebande». Boret seg inn i fem hus i natt

Bryter seg inn mens folk ligger og sover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt tok frekke tyver seg inn i fem hus i Stubbeløkkveien i Moss. I huset til Trond Egil Arnesen stjal tyvene en jakke, en veske, en lommebok, en Liverpool-sekk og en Apple watch.

Arnesen har nå fått tilbake jakka, veska og lommeboka, etter at politihunder fant gjenstandene i noen busker i nærheten av huset. Men Liverpool-sekken, smartklokka, penger og kort har innbruddstyvene ikke lagt fra seg.

- Det verste er å miste alle kortene. Liverpool-sekken betyr ikke spesielt mye for meg, annet enn at Liverpool er favorittlaget mitt, sier han til Dagbladet.

Arnesen sperret alle kortene sine så snart han oppdaget hva som var borte, og så vidt han vet er ingenting borte fra konto.

- Kjenner igjen metoden Politiet tror det er snakk om en bande som også har herjet andre steder på Østlandet den siste tiden.

- Det er mye som tyder på at dette er mobile vinningskriminelle. Den samme metoden er brukt flere andre steder på Østlandet den siste tiden, blant annet har Drammen-området vært hardt plaget, sier Atle Vesttorp, operasjonsleder i politiet i Østfold.

Han sier kriminalteknikere nå er på stedet for å sikre alle mulige spor. Det er ingen som har sett tyven eller tyvene.

- Men vi gjennomfører nå en rundspørring i området, for å se om noen har sett noe, sier Vesttorp.

Han sier det var folk som lå og sov i de fleste boligene som ble rammet i natt.

Fem innbrudd i Moss
Den første meldingen om innbrudd kom på twitterkontoen til Østfold-politiet klokka 4.35. Tre timer senere kom en melding om et nytt innbrudd i samme gate. I likhet med det første tilfellet hadde tyvene der tatt seg inn i huset ved å bore et hull i en vinduskarm mens beboeren sov.

Tyvene forsøkte også å ta seg inn i to andre hus på tunet rett ved Arnesen, i Stubbeløkkveien i Moss. I det ene fikk tyvene med seg en ipad og to lommebøker. Lommebøkene er nå funnet, og er helt tømt. I det andre huset kan man se spor av at tyvene har forsøkt å bore seg gjennom et vindu.

I løpet av morgenen kom flere meldinger om innbrudd, og totalt fem åsteder etterforskes nå i Stubbeløkkeveien.

ROBBET: Trond Egil Arnesen. Foto: Nyhetstips.no
ROBBET: Trond Egil Arnesen. Foto: Nyhetstips.no Vis mer