Storstilt leteaksjon etter båtkollisjon i Marokko

Flere fryktes omkommet etter at norsk fiskebåt kolliderte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere fiskere fryktes omkommet etter at en norsk fiskebåt med mannskap fra Romsdal kolliderte med en mindre fiskebåt utenfor kysten av Vest-Sahara i helgen.

To personer er funnet omkommet og mellom ti og 15 mennesker er fortsatt savnet, opplyser det marokkanske kyst- og Fiskeridepartementet i en uttalelse.

- Det pågår fortsatt leting i stort omfang med helikopter, båt og redningspersonell. Det mangler offisielle tall på hvor mange som er omkommet, så vi har ikke oversikt over dette enda, sier advokat Hugo P. Matre, som representerer rederiet Sjøvik, til NTB.

Ingen nordmenn skadd Både kapteinen og styrmannen på sardinfiskebåten Midøy Dakhla 1, som er bygget i Midsund og deleies av rederiet Sjøvik, er norske, melder Romsdals Budstikke.

Ingen om bord på den 68 meter lange norske tråleren ble skadd.

Kollisjonen med den lokale fiskebåten Taouss skjedde tidlig lørdag morgen. Ifølge lokale medier ble 18 av mannskapet på rundt 35 reddet opp av sjøen i live av lokale kystfartøy. Båten skal ha sunket som følge av ulykken.

Uunngåelig Styreleder Odd Kjell Sjøvik i rederiet Sjøvik mener en kollisjon var uunngåelig.

- Det var trangt farvann og ingen enkel situasjon for dem som var på brua. De hadde ingen mulighet til å manøvrere unna når båten brått krysser på tvers av leia til vår båt, sier Sjøvik til Sunnmørsposten.

- Alle er sterkt preget av denne forferdelige ulykken. Selv om ingen av våre sjøfolk ble skadet, sier det seg selv at det er en stor påkjenning å komme opp i en sånn situasjon, sier han, og tilføyer at romsdalingene har forklart seg for marokkanske myndigheter etter ulykken.

Styreleder og daglig leder i Sjøvik reiste nedover til Marokko lørdag.

(NTB)

LETING: - Det pågår fortsatt leting i stort omfang med helikopter, båt og redningspersonell. Det mangler offisielle tall på hvor mange som er omkommet, så vi har ikke oversikt over dette enda, sier advokat Hugo P. Matre, som representerer rederiet Sjøvik. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
LETING: - Det pågår fortsatt leting i stort omfang med helikopter, båt og redningspersonell. Det mangler offisielle tall på hvor mange som er omkommet, så vi har ikke oversikt over dette enda, sier advokat Hugo P. Matre, som representerer rederiet Sjøvik. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer