Storstilt leteaksjon etter mann som sov ut rusen hos kompis

Trønder i 30-årene dro fra fest etter en krangel. Åtte timer senere kunne politiet avblåse leteaksjonen.

LETEAKSJON: Store politistryker og mannskap fra Røde Kors deltok i søket etter mannen. Dette bildet er fra en tidligere leteaksjon. Arkivfoto: Terje Bendiksby/Scanpix
LETEAKSJON: Store politistryker og mannskap fra Røde Kors deltok i søket etter mannen. Dette bildet er fra en tidligere leteaksjon. Arkivfoto: Terje Bendiksby/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Klokken 06:22 fikk politiet melding om at mannen i 30-årene hadde forlatt en fest etter en krangel klokken 04. Like etter klokken 12 fikk politiet melding om at mannen hadde dratt til en kamerat hvor han sov ut rusen.

- Det oppstod en krangel på festen, mannen var beruset og fikk derfra i sinne. Han kom ikke hjem, og vi fikk derfor en telefon fra mannens samboer, sier Morten Stene, operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Alle tilgjengelige politiressurser i Trondheim og omegn er blitt brukt i søket etter mannen, i tillegg til politihunder, flere personer fra Røde Kors og et Sea King-helikopter.

- I 20 minusgrader er det klart at vi må sette i gang leteaksjonen umiddelbart. Vi har jobbet med saken siden klokken halv sju i morges. Nå er vi lettet over at han er i god behold, men også irriterte, sier Stene.

- Vi har brukt masse ressurser og penger på denne saken helt unødvendig. Vedkommende burde ha tenkt seg om og ringt sin samboer, sier Stene.

Han vil oppfordrer folk til å opptre mer fornuftig og til ikke å sette seg i en slik situasjon.