Storstilt leteaksjon etter person i Østfold

Søkte etter person på havet. Mannen kontaktet selv politiet og fortalte at han var i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Østfold igangsatte i formiddag en leteaksjon etter at det klokken 11.09 kom inn en melding om en kite som hadde drevet i land ved Spetalen, mellom Moss og Fredrikstad.

- Vi har igangsatt en aksjon på sjøen for å se om det kan være noen som har fallt i vannet, opplyser operasjonsleder Tommy Moen i Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Et Sea King-helikopter, politibåter og redningsskøytene «Horn Flyer» og «Sundt» ble satt inn i søket, i tillegg til mannskap på land. Politiet har ikke fått inn noen melding om savnede personer.

- Men det er sterk vind i området. Det er bedre å være føre var, og det er derfor vi velger å igangsette søk på denne måten, sier Moen.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge var involvert i søket.

- Det er ikke bekreftet at det er en person vi søker etter. Men det er funnet en kite fra en kite-surfer i Krogstadfjorden. I den forbindelse har vi valgt å kjøre ut med luftsøk, i tillegg til to redningsskøyter, i tilfelle det er en kitesurfer som er i problemer, sier redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer