Storstilt leteaksjon etter person i Østfold

Søkte etter person på havet. Mannen kontaktet selv politiet og fortalte at han var i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Østfold igangsatte i formiddag en leteaksjon etter at det klokken 11.09 kom inn en melding om en kite som hadde drevet i land ved Spetalen, mellom Moss og Fredrikstad.

- Vi har igangsatt en aksjon på sjøen for å se om det kan være noen som har fallt i vannet, opplyser operasjonsleder Tommy Moen i Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Et Sea King-helikopter, politibåter og redningsskøytene «Horn Flyer» og «Sundt» ble satt inn i søket, i tillegg til mannskap på land. Politiet har ikke fått inn noen melding om savnede personer.

- Men det er sterk vind i området. Det er bedre å være føre var, og det er derfor vi velger å igangsette søk på denne måten, sier Moen.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge var involvert i søket.

- Det er ikke bekreftet at det er en person vi søker etter. Men det er funnet en kite fra en kite-surfer i Krogstadfjorden. I den forbindelse har vi valgt å kjøre ut med luftsøk, i tillegg til to redningsskøyter, i tilfelle det er en kitesurfer som er i problemer, sier redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet. 

Like etter klokken 13.00 melder politiet at mannen er gjort rede for, og er i god behold.

- Vi søkte frem til klokken var rundt ett. Da ringte det en mann fra Vestby som sa at kiten var hans. Han hadde vært ute og kitet og falt i vannet, men kommet seg til land. Da han skulle dra fant han ikke kiten sin og måtte dra for å rekke jobben, forteller operasjonsleder Moen til Fredriksstad Blad.

Når mannen fikk høre om leteaksjonen var han snar med å kontakte politiet.

- Han hadde tenkt til å ringe etter jobben, men innså nok at det var lurt å ringe tidligere. Mannen er nå gjort rede for og er i god behold, sier Moen til avisa.