ETTERLYST: Lørdag kveld norsk tid friga politiet i delstaten Louisiana i USA disse bildene. Til venstre er Dakotha Theriot (21) som er etterlyst, mistenkt for fem drap. Til høyre er bilen politiet mistenker at han kjørte av gårde i. FOTO: Livingston Parish Sheriff / Facebook
ETTERLYST: Lørdag kveld norsk tid friga politiet i delstaten Louisiana i USA disse bildene. Til venstre er Dakotha Theriot (21) som er etterlyst, mistenkt for fem drap. Til høyre er bilen politiet mistenker at han kjørte av gårde i. FOTO: Livingston Parish Sheriff / FacebookVis mer

Storstilt politijakt etter drapsturné

Amerikansk politi etterlyser 21-åring etter to skyteepisoder som har krevd fem liv lørdag.

Lørdag kveld gikk politiet i delstaten Louisiana i USA ut med en offentlig etterlysning etter Dakotha Theriot (21). Politiet mistenker ham for å stå bak fem drap i to separate skyteepisoder.

Skyteepisodene fant sted i tettstedene Gonzales og Livingston i Louisiana, som ligger omtrent en times kjøretur fra hverandre.

Avhør av offeret

Sheriff Bobby Webre opplyste på en pressekonferanse lørdag at politiet fikk melding om en hendelse i Gonzales lørdag morgen lokal tid, ifølge nyhetsbyrået AP.

På åstedet fant politiet to personer som var blitt skutt.

Webre opplyste videre om at de rakk å foreta avhør av et av ofrene før begge ble fraktet til sykehus, hvor de seinere ble erklært døde. I avhøret skal det ha blitt oppgitt detaljer som rettet politiets mistanke mot ofrenes 21 år gamle sønn.

Politiet advarer om at mistenkte Dakotha Theriot kan være bevæpnet og farlig. De oppgir også at han skal ha kjørt av gårde i en stjålet, grå Dodge Ram pickup 2004-modell.

Tre drept

Seinere samme dag fikk politiet melding om en ny skyteepisode, skriver CBS News.

På åstedet ble tre personer funnet skutt og drept. Sheriff Jason Ard bekrefter dette på Facebook, og opplyser om at ofrene trolig er bekjente av den etterlyste 21-åringen.

- Vi tror ikke at den mistenkte gjerningspersonen oppholder seg i Livingston, uttaler Ard.

Talsperson ved Ascension-sheriffkontor Allison Hudson sier at de mener at skytingene kan knyttes opp mot hverandre, og at etterforskere på tvers av sheriffkontorene samarbeider om å finne den mistenkte.

Theriot er mistenkt for flere forhold, blant annet forsettlig drap.