Storstilt tyveri av personopplysninger

Personopplysningene til minst 140.000 nordmenn er blitt tappet fra nettet i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til nå er fem norske teleoperatører blitt utnyttet av potensielle svindlere. Personopplysningene til minst 140.000 nordmenn er blitt tappet fra nettet i sommer.

 • Les - Jeg kan ta over livet ditt.

  - Vi har ikke holdepunkter for å si at organiserte kriminelle står bak, men problemet er at vi ikke kan utelukke det, sier avdelingsdirektør Leif T. Aanensen i Datatilsynet til Bergens Tidende.

  I løpet av sommeren er minst fem norske teleoperatører blitt tappet for omfattende personopplysninger. Hvem som står bak er det ingen som vet.

  - Noen sitter på en database på over 100.000 navn med adresser, fødselsnummer og kredittsjekk, sier Aanensen.

  Tallet på rammede er imidlertid enda høyere, ettersom flere tappinger er blitt kjent den siste tiden. I tillegg til Tele2 og GoBergen, viser det seg at nettsidene til Telenordic, Talkmore og 815 mobil også er blitt misbrukt.

 • Les - Personnummeret ditt videreselges av kriminelle.

  Påtaleansvarlig hos Kripos, Eirik Trønnes Hansen, bekrefter at politiet har gjort beslag av datautstyr i forbindelse med Tele2-saken.

  - Vi har fått ransakelsesbeslutning og har foreløpig gjort to beslag. Det er alt jeg kan si så lenge forholdet er under etterforskning, sier Hansen.
 • Test Lar du deg lure av nettsvindel?

  (NTB)
- JEG KAN TA OVER LIVET DITT: Det var «Lars» (16) sin konklusjon etter å ha testet et dataprogram han lagde for å <a href="http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/07/29/507405.html">tømme Folkeregisteret for informasjon</a> og personnumre.
NETTMØTE: Avdelingsdirektør Leif T. Aanensen i Datatilsynet er bekymret over hvor lett <a href=" http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/07/31/507622.html">personnummer og andre detaljer kan spores opp </a> av kriminelle på nettet.