Storstilt vaksinesvindel i India

Tusener av mennesker har de siste to månedene blitt rammet av en storstilt vaksinesvindel i Mumbai i India. 14 personer, blant dem leger og medisinsk personell, er nå pågrepet i saken.

VAKSINEKØ: Flere personer i kø for å få coronavaksinen i Mumbai tidlig i mai, rundt da svindelen skal ha startet. Foto: Punit Paranjpe / AFP / NTB
VAKSINEKØ: Flere personer i kø for å få coronavaksinen i Mumbai tidlig i mai, rundt da svindelen skal ha startet. Foto: Punit Paranjpe / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste to månedene skal aktører ha satt opp minst 12 private vaksinestasjoner i eller nær den indiske storbyen Mumbai, skriver CNN og CBS News.

Der skal mer enn 2500 personer ha strømmet til for å betale mellom 10 og 17 dollar – forholdsvis 85 og 145 kroner – per AstraZeneca-dose, ifølge New York Times.

Men de dro slett ikke fra stasjonene med beskyttelse mot coronasykdom, forteller tjenestemann Vishal Thakur i Mumbais politidistrikt til CNN.

- Vaksinene var fylt med saltvann som de injiserte dem med, sier han og fortsetter:

- På hver falske vaksinestasjon som de satt opp, gjorde de dette.

Har arrestert leger

Thakur bekrefter at de har pågrepet leger og medisinsk personell i saken. Svindelen skal også ha vært storstilt i form av utførelsen.

- De brukte et sykehus for å få tak i falske sertifikater, hetteglass og sprøyter, sier tjenestemannen.

Så langt er 14 personer pågrepet, mistenkt for innblanding og en rekke kriminelle forhold, blant dem sammensvergelse, forfalskning og drapsforsøk, forteller Thakur, som ikke utelukker flere pågripelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer